Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Στις 24 Ιουλίου η ποινή στη θεία για την απαγωγή του ανηψιού της

Στις 24 Ιουλίου θα επιβληθεί η ποινή στην 35χρονη θεία του μικρού Σταύρου Στυλλή, η οποία κρίθηκε ένοχη από το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό, σε σχέση με την απαγωγή του 18μήνου τότε παιδιού, υπόθεση που είχε συγκλονίσει το παγκύπριο.  Σήμερα ο δικηγόρος υπεράσπισης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής της 35χρονης. Κατάμεστη η αίθουσα του Δικαστηρίου Λεμεσού όπου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία.


Στην αγόρευση του ο δικηγόρος υπεράσπισης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο λευκό ποινικό μητρώο της 35χρονης, στο γεγονός ότι είναι μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών των οποίων είναι υπεύθυνη για την ανατροφή καθώς η γιαγιά τους υποφέρει από ανίατη ασθένεια και ο σύζυγος εργάζεται.  Ο δικηγόρος υπεράσπισης, που παραδέχτηκε πως επρόκειτο για μια καταδικαστέα πράξη, επίσης αναφέρθηκε στην υπερπροβολή της οποίας έτυχε το θέμα από τα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι η πελάτισσα του «έχει καταδικαστεί και τιμωρηθεί στα μάτια του κόσμου» ενώ η φύση της υπόθεσης δεν αποτελεί συνήθη εγκληματική ενέργεια στη κυπριακή κοινωνία, ώστε να χρήζει παραδειγματικής τιμωρίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, αναφερόμενοι στην επιβολή της ποινής, που για το συγκεκριμένο αδίκημα ορίζεται στα 7 χρόνια φυλάκισης ως ανώτερο όριο, ζήτησαν την επιείκεια του Δικαστηρίου και όπως αυτή είναι μικρότερη των 3 χρόνων, ώστε να επιβληθεί με αναστολή. Το κακουργιοδικείο επεφύλαξε απόφαση του στην επιβολή της ποινής στις 24 Ιουλίου, η δε 35χρονη θα παραμείνει μέχρι τότε υπό κράτηση.  

Ο μικρός Σταύρος, απήχθη από το σπίτι της γιαγιάς του, στον Ύψωνα, στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Η 35χρονη κρίθηκε ένοχη σε δυο από τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Το Κακουργιοδικείο βρήκε ένοχη την κατηγορούμενη στα αδικήματα της απαγωγής και της συνωμοσίας για διάπραξη απαγωγής, ενώ έκρινε πως η Κατηγορούσα Αρχή δεν απέδειξε τις κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη του κακουργήματος της εγκατάλειψης ή έκθεσης παιδιού κάτω των δυο ετών. Η απόφαση του Κακουργιοδικείου βασίστηκε στο γενετικό υλικό του 18μηνου, τότε, νηπίου, που εντοπίστηκε στο όχημα της κατηγορουμένης, καθώς και στο οπτικό υλικό από κλειστά κυκλώματα της περιοχής, όπου φαίνεται όμοιου τύπου αυτοκίνητο, μ’ αυτό της κατηγορουμένης, να σταματά τη χρονική στιγμή της εξαφάνισης του αγοριού, έξω από την οικία της γιαγιάς του.



http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=5876&catid=9#sthash.0y1gCoGq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: