Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

760 νεκροί στην Βρετανία λόγω καύσωνα

Σε συναγερμό βρίσκεται η Βρετανία, λόγω του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 760 ανθρώπους.



Η ασφυκτική ζέστη στο Λονδίνο και την Νοτιοανατολική Αγγλία, περιοχές για τις οποίες η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέβασε τις τελευταίες ημέρες το επίπεδο του συναγερμού στο 3.

Εδώ και μια εβδομάδα ο υδράργυρος παραμένει πεισματικά κολλημένος πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, με την πιο υψηλή θερμοκρασία (32 βαθμοί) να έχει καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη.

Οι ευπαθέστερες ομάδες του πληθυσμού (σ.σ.: ηλικιωμένοι, βρέφη και πολίτες με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα) τέθηκαν υπό στενότερη παρακολούθηση.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ουαλία, όπου τις περασμένες ημέρες καταγράφεται ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ιατρικών περιστατικών.

Η  μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Telegraph, ένα 21χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του, έχοντας πάθει ηλίαση την ώρα που έκανε ηλιοθεραπεία, ενώ ένας ταχυδρόμος στο Λίνκον κατέρρευσε την ώρα που παρέδιδε την αλληλογραφία, έχοντας υποχρεωθεί να καλύψει μεγαλύτερη περιοχή από όση μπορούσε.


Αναφερόμενο στους παράγοντες που δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση του καύσωνα, το BBC μιλά για το μικρό εμβαδό αρκετών διαμερισμάτων, την μικρή διάδοση κλιματιστικών, την απομόνωση στην οποία ζουν αρκετοί ηλικιωμένοι, τις λίγες πισίνες, την σπανιότητα τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικούς χώρους αλλά και το ότι στη χώρα λείπει η συνήθεια του μεσημεριανού ύπνου.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: