Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άρχισε η διαδικασία στο Κακουργιοδικείου Λάρνακας για την τραγωδία στο Μαρί

Άρχισε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η ανάγνωση της ετυμηγορίας του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας για τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση της  πολύνεκρης έκρηξης στο Μαρί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.


Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι κατάμεστη από κόσμο, κυρίως από συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας οι οποίοι κρατούν φωτογραφίες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αισθητή τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από το κτήριο όπου έχει ήδη συγκεντρωθεί πάρα πολύς κόσμος. Γύρω στις 8.30 έξω από το κτήριο του δικαστηρίου κατέληξε και η πορεία των 300 χιλιομέτρων που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μνήμης της 11 Ιουλίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Τα μέλη της Ομάδας κρατούν δύο πανό. Στο ένα πανό αναγράφονται τα ονόματα των 13 θυμάτων της τραγωδίας και το άλλο πανό γράφει « Χάσαμε 13 Λεβέντες και τα λάθη δικά σας, τι θα κάνατε λέμε αν θα ήταν παιδιά σας».
Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος  Χαραλάμπους και Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.


φώτο sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: