Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Δεν τα κατάφερε τελικά ο νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός που υπηρετούσε στο ΚΕΝ Αναρίτας. Έχασε την μάχη για την ζωή. Δεν φορούσε κράνος

Απεβίωσε γύρω στις 11:30 το πρωί ο νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός Χαράλαμπος Δημοσθένους 18 ετών, ο οποίος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από την εμπλοκή του σε σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.


Στην μοτοσικλέτα επέβαινε και  δεύτερος εθνοφρουρός ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρότερα.

Από το δυστύχημα ο οδηγός της μηχανής, που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Αναρίτας, υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πνευμοθώρακα και θλάση του δεξιού πνεύμονα και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε διασωληνομένος από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης.


Η μη χρήση κράνους και από τους δύο επιβαίνοντες εθνοφρουρούς  αλλά ιδιαίτερα για τον οδηγό τον 18χρονο Χαράλαμπο Δημοσθένους, ήταν καθοριστική στο θανάσιμο τραυματισμό του δήλωσε , ο υπεύθυνος της Τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτης.

Αναφερόμενος στο θανατηφόρο δυστύχημα ο κ Ψαθίτης,  είπε πως αυτό σημειώθηκε γύρω στις 21:45 χθες το βράδυ και λίγες μόλις ώρες μετά την έξοδο των 2 νεοσύλλεκτων εθνοφρουρών για την πρώτη 48ωρη άδεια τους μετά την κατάταξη τους. 

Σύμφωνα με τον κ Ψαθίτη ο εθνοφρουρός Χαράλαμπος Δημοσθένους από την Πάφο ενώ οδηγούσε μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα έχοντας συνεπιβάτη επίσης 18χρονο Εθνοφρουρό στον κύριο δρόμο Αγίας Μαρινούδας  προς Γεροσκήπου, σ’ ένα σημείο του δρόμου, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει σε όχθο περίπου 1,5 μέτρο.

Ακολούθως και οι δύο επιβαίνοντες της μοτοσικλέτας εκτινάχθηκαν στην άσφαλτο όπου τραυματίστηκαν.

Ο κ Ψαθίτης ανέφερε ότι οι δύο εθνοφρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο συνοδηγός ήταν ελαφρά και κρατήθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου ενώ ο οδηγός λόγω σοβαρής κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης μεταφέρθηκε εσπευσμένα διασωληνωμένος στο Γενικό  Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σήμερα  είπε « λίγο πριν το μεσημέρι απεβίωσε».


Σύμφωνα με τον κ Ψαθίτη ο οδηγός  της μοτοσικλέτας, οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης για τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα και χωρίς ασφάλεια.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κριμα πολυ κριμα!δακρυσαν κ οι πετρες! καντε κατι σας παρακαλω να μην θρυνουμε νεα παιδια! ο θεος να αναπαυση την ψυχουλα του κ αιωνια του η μνημη.