Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πολιτιστικό χρώμα στο Μεσαιωνικό Κάστρο Κάτω Πάφου

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων  « ΠΑΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2017», το  Εικαστικό Project “Beyond The Walls” που παρουσιάζει   Ομάδα Εικαστικών Καλλιτεχνών , έχει σαν  στόχο να δημιουργήσει Εγκαταστάσεις, Γλυπτά ,και Βίντεο-Aρτ μέσα στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κάτω Πάφου ‘’ Πίσω  από τα  Τείχη ‘’, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Μια έκθεση, προστίθεται στην ανακοίνωση,  που εκτείνεται  από τα τείχη της εσωτερικής φυλακής, της συλλογικής απομόνωσης, του πολιτιστικού, κοινωνικού, εθνικού και θρησκευτικού διαχωρισμού, που διεισδύει πέρα από τον κόσμο του απτού και του ορατού στον κήπο του αθέατου και των ιδεών.


Το Κάστρο, όπως αναφέρεται, λειτουργεί ως  ΚΟΥΤΙ μέσα στο οποίο συντελούνται όλες  οι Αλχημείες της Μνήμης. Μέσα από το Κουτί της Μνήμης στο οποίο είναι εγκλωβισμένες οι Μνήμες του Χρόνου και τα Ίχνη της Ιστορίας η ομάδα των καλλιτεχνών επιχειρεί να τις αναδείξει και να τις απελευθερώσει στο ΦΩΣ..!
Ο Καλλιτέχνες πού συμμετέχουν είναι  οι, Γιώτα Ιωαννίδου, Ανδρέας Παρασκευάς, Ανδρέας Μακαρίου, Χάρης Πασπαλλής, Umit  Inatci ,Φίλιππος Γιαπάνης και Δημήτρης Α. Μακαρίου
Πρόκειται, συνεχίζει η ανακοίνωση, για μια Πρόταση που διερευνά την Ψυχολογία του Ιστορικού Χώρου ως εσωτερικής φυλακής μεταβάλλοντας την ιστορική σε προσωπική διέξοδο από το σκότος στο φως, κατεδαφίζοντας αμυντικά κάστρα, πλέκοντας αφηγήσεις μεσαιωνικές και τωρινές, σε μια ακατάπαυστη αναζήτηση του χώρου και του χρόνου, εντός και εκτός των ‘’ Τειχών’’ .
Δημιουργούνται επίσης έργα στον χώρο, μέσα από την μυστική Μαγεία και Αλχημεία που συντελείται, δένουν το παρελθόν με το παρών  και υπαινίσσονται το κοινωνικό, εθνικό και θρησκευτικό αποκλεισμό.
Η Πρόταση, καταλήγει η ανακοίνωση,  δίνει την ευκαιρία στον κάθε καλλιτέχνη να δημιουργήσει ελεύθερα και να βρει ως προσωπική διέξοδο, την ‘Έξοδο από τα  Τείχη’..!!

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης, στις  19:30 την Τρίτη 23 Ιουλίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 10 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: