Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου η ανάγνωση των γεγονότων για το φονικό στην Κοφίνου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα και εκδικάζει το φονικό στην Κοφίνου που έγινε στις 23 Μαρτίου 201, η διαδικασία ανάγνωσης των γεγονότων της υπόθεσης.


Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας Έλενα Ζαχαριάδου παρέθεσε τα γεγονότα κατά τη σύλληψη του Πρόδρομου Χατζηπαναγή, άλλως Γιαννή, 33 χρόνων από την Κοφίνου, ο οποίος στην προηγούμενη δικάσιμο παραδέχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ενοχή σε εννέα συνολικά κατηγορίες οι οποίες αφορούν ανθρωποκτονία με θύμα τον 54χρονο Παναγιώτη Σταύρου, απόπειρα φόνου κατά των Αδάμου και Παναγιώτη Λάμπρου και της Κατερίνας Χατζηκουμπάρου, παράνομη κατοχή στρατιωτικού πυροβόλου όπου Καλάσνικοφ, παράνομη μεταφορά στρατιωτικού πυροβόλου όπλου τύπου Καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Όπως ανέφερε η κ. Ζαχαριάδου, ο Χατζηπαναγής συνελήφθη στον παλιό δρόμο Αθηένου - Αραδίππου, παρά την έξοδο Αβδελλερού αφού ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα και η αστυνομία τον εντόπισε τραυματισμένο μέσα στο αυτοκίνητο του, έχοντας την κατοχή του το γεμιστήρα που είχε χρησιμοποιήσει για το φονικό στη Κοφίνου λίγες ώρες προηγουμένως.

Ο Χατζηπαναγής μόλις εντοπίστηκε είπε στους αστυνομικούς «δεν είμαι καλά, εσκότωσα πέντε» και αμέσως μετά τη σύλληψη του ανέφερε στα μέλη της Δύναμης πως «ό,τι ήταν να κάμω, το έκαμα με την καρκιά μου.  Έπνασεν η ψυσιή μου, εσπάσαν με».

Όταν ο 33χρονος ρωτήθηκε από τους ανακριτές γιατί πυροβόλησε τα αδέρφια Αδάμο και Παναγιώτη Λάμπρου στο μπακάλικο αμέσως μετά τη δολοφονία του Σταύρου, απάντησε πως τα δύο αδέλφια «αππώναν» τον Σταύρου και τον γιο του για να πάρουν το τουρκοκυπριακό σπίτι, το οποίο διεκδικούσαν τόσο ο ίδιος όσο και ο Σταύρου. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο Χατζηπαναγής σε κατοπινό στάδιο, άλλαξε ύφος τόσο στους συγγενείς του θύματος όσο και των άλλων ατόμων που πυροβόλησε λέγοντας: «Ζητώ συγνώμη απ’ όλους, ήταν θολωμένο το μυαλό μου. Προσεύχομαι να γίνει καλά η κοπέλα. Δεν ήταν προμελετημένο, διότι αν ήταν θα κουβαλούσα μαζί μου το όπλο».
Στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρέθηκαν και σήμερα η σύζυγος και τα παιδιά του Σταύρου και άλλοι συγγενείς και μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο ενώ εξαπέλυσαν λεκτική επίθεση στο δικηγόρο του Ευστάθιο Ευσταθίου και τη συνεργάτιδά του.
Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 15 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: