Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Κρουαζιέρα-θρίλερ για πάνω από 4.000 άτομα στον Ατλαντικό

Ακυβέρνητο από τη Δευτέρα τα ξημερώματα πλέει το κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph με περισσότερους από 3.000 επιβάτες στον Ατλαντικό, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο.


Ακριβώς 3.143 επιβάτες και πάνω 1.000 μέλη του πληρώματος βρίσκονται «όμηροι» πάνω σε ένα πλοίο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα,που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικό και παρασύρεται από τα κύματα. Δύο ρυμουλκά έχουν ήδη ξεκινήσει από τις ακτές του Μεξικό και υπολογίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ και όχι στο Μεξικό όπου κατευθύνονταν, σε 3 ημέρες.

Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα από το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης και όλοι είναι σώοι και αβλαβείς. Όμως, οι μηχανές ακινητοποιήθηκαν και το κρουαζιερόπλοιο δεν έχει ρεύμα με αποτέλεσμα το σύστημα εξαερισμού, οι τουαλέτες και οι κουζίνες να είναι εκτός λειτουργίας, κάνοντας την κρουαζιέρα εφιάλτη για τους χιλιάδες επιβάτες.

Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ και όχι στο Μεξικό όπου κατευθύνονταν,  εξαιτίας «ευκολότερης πρόσβασης».το πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: