Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο «ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ» αποκαλύπτει τα σχέδια ανάπλασης της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων



Την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε μπροστά από το δημαρχείο Πάφου εκδήλωση διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών της περιοχής Τάφοι των βασιλέων – ΣΤΕΤ-, εκδήλωση η οποία στηρίζεται από τον ΣΙΚΑΠ, την ΠΟΒΕΚ και τον τουριστικό σύνδεσμο Αφροδίτη.


Οι διαμαρτυρόμενοι δεν θέλουν σε καμιά  περίπτωση στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων ο δρόμος να γίνει τετραπλής κατεύθυνσης με ταυτόχρονη τοποθέτηση διαχωριστικής νησίδας. Υποστηρίζουν ότι, κάτι τέτοιο θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις τους σε κλείσιμο, επικαλούμενοι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Λένε Ναι στην ανάπτυξη αλλά όχι στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.


Ο δήμαρχος Πάφου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας τους διαβεβαίωσε ότι, έχουν γίνει αλλαγές στα σχέδια τα οποία οι ίδιοι, όπως υποστηρίζουν, ποτέ δεν τα έχουν δει στην τελική τους μορφή.
Μέλη του ΣΤΕΤ τελικά, κατάφεραν και εξασφάλισαν από την Πολεοδομία τα σχέδια ανάπλασης της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων και ο «ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ» τα αποκαλύπτει.
Όπως διακρίνεται, ο δρόμος θα γίνει τετραπλής κατεύθυνσης με διαχωριστική νησίδα στην μέση και κυκλικούς κόμβους.


Η εξέλιξη αυτή έχει εξαγριώσει τους επηρεαζόμενους οι οποίοι συντονίζονται και ξεκινούν ακόμη πιο δυναμικά μέτρα μέχρι να δικαιωθούν, μιας και από την αρχή των συναντήσεων με τον δήμαρχο Πάφου, του είχαν τονίσει ότι, δεν συμφωνούν για δρόμο τετραπλής με διαχωριστική νησίδα. 
Η επόμενη διαμαρτυρίας τους είναι καθορισμένη για τις 23 Φεβρουαρίου 2013 στην περιοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: