Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Βρετανική εταιρεία Κυπρίων φαίνεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο του αλογίσιου κρέατος


Η βρετανική εταιρεία τροφίμων Dinos & Sons, δημιούργημα Κυπρίου επιχειρηματία του βορείου Λονδίνου, είναι μία από τις τρεις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος από την Αρχή Ελέγχου Τροφίμων στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου με το κρέας αλόγου.


Ανακοίνωση της εταιρείας, που διατηρεί εγκαταστάσεις στο Τότεναμ της βρετανικής πρωτεύουσας, επιβεβαιώνει τη συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές. Από τη Dinos & Sons ζητήθηκε να διευκρινίσει τη θέση της σε σχέση με τη μεταφορά και την αποθήκευση κατεψυγμένου βοδινού κρέατος που εισήχθη στη Βρετανία από άλλη ελεγχόμενη εταιρεία.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει πως η Dinos & Sons δεν αποθήκευε το επίμαχο κρέας στις ίδιες εγκαταστάσεις με τα δικά της προϊόντα και ότι επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα επιμόλυνσης. «Σε καμία στιγμή η Dinos & Sons δεν παρήγαγε ή κατασκεύασε κάτι που τελεί υπό διερεύνηση ή που αποτελεί αντικείμενο οποιασδήποτε πιθανής μόλυνσης ή παραπλανητικής επισήμανσης», τονίζει η ανακοίνωση.

Εργαστηριακοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από ανεξάρτητες αρχές σε προϊόντα της εταιρείας δεν κατέδειξαν καμία μόλυνση ή νόθευση, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων για ανίχνευση αλογίσιου κρέατος.

Η αλυσίδα υπεραγορών Morrison’s, σύμφωνα με δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, έχει αποσύρει προληπτικά δύο προϊόντα της Dinos & Sons. Η απόφαση του σουπερμάρκετ δεν βασιζόταν σε αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων, αλλά ελήφθη λόγω της ανάμιξης της εταιρείας στις έρευνες της Αρχής Ελέγχου Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: