Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί για τις προεδρικές εκλογές


Ομαλά ξεκίνησε η αστυνόμευση κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας των Προεδρικών Εκλογών της 17ης Φεβρουαρίου. Επί ποδός από το πρωί βρίσκονται 1.880 μέλη της Αστυνομίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.


Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε πως ο σημερινός ρόλος της Αστυνομίας, όπως και σε κάθε εκλογική μάχη, θα είναι η αστυνόμευση των εκλογικών κέντρων, τα γραφεία των υποψηφίων και των πολιτικών κομμάτων, ενώ θα λειτουργήσει το κέντρο κρίσεως στην ΜΜΑΔ, όπου, όπως ανέφερε, «θα υπάρχει πλήρης συντονισμός και συνεχής ροή πληροφοριών και επικοινωνία με τις αστυνομικές διευθύνσεις».

Όπως πρόσθεσε, έχουν ήδη αρχίσει παράλληλα και οι μηχανοκίνητες περιπολίες, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.
Επίσης, πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν οποιαδήποτε προβλήματα, ούτε οποιεσδήποτε καταγγελίες ή πληροφορίες, σημειώνοντας πως η Αστυνομία είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Εκλογών.

«Γενικά η όλη κατάσταση παρακολουθείται. Η μηχανοκίνητη ομάδα είναι σε επιφυλακή. Υπάρχουν και οι αντι-εκλογικές ομάδες και αν προκύψει οτιδήποτε θα επιληφθούμε τάχιστα. Μετά τις 18:00 που θα κλείσουν οι κάλπες υπάρχει διαταγή για αστυνόμευση μέχρι και το πρωί της Δευτέρας με μηχανοκίνητες περιπολίες και γενικά η κατάσταση θα παρακολουθείται», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: