Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυμα υποψηφίου Προέδρου Σόλωνα Γρηγορίου

Σόλων Γρηγορίου
υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας


Κύπριοι ψηφοφόροι

Μπήκαμε στην τελική ευθεία  για τις σημαντικότερες, ίσως, εκλογές της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας. 



Σας εύχομαι να ψηφίσετε με γνώμονα τις θέσεις του κάθε υποψηφίου, τις αρχές και τις αξίες του. Τις βασικές αρχές του προεκλογικού του προγράμματος, τις προτεραιότητες και τις προτάσεις του, για άμεση ανάκαμψη της οικονομίας και επίλυση των βασικών θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία!

Οποιαδήποτε άλλη παράμετρος δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας, ούτε τη Δημοκρατία.

Επειδή, τελευταίως γίνεται πολύς λόγος για την ούτω καλούμενη «χαμένη ψήφο», θα ήθελα να επισημάνω ότι χαμένη ψήφος δεν υπάρχει, γιατί έτσι κι αλλιώς θα καταμετρηθεί, όπου και αν πάει.

Αυτός ο όρος αναμασιέται συνεχώς από τα επιτελεία των τριών βασικών υποψηφίων (όπως τους έχουν ανακηρύξει τα ΜΜΕ). Λένε ότι η ψήφος που πάει σε οποιοδήποτε από τους ανεξάρτητους υποψήφιους είναι χαμένη, γιατί κανένας από αυτούς δεν έχει πιθανότητα εκλογής.

Αυτό ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στη Δημοκρατία σκοπός της ψηφοφορίας είναι η έκφραση της γνώμης και της συνείδησης του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Όταν, λοιπόν, ψηφίζουμε κάποιο υποψήφιο, όχι γιατί είναι πιο σωστός, αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί, τότε όλα όσα θέλουμε να εκφράσουμε με το δικαίωμα της ψήφου, χάνονται.

Δεν θα χαθεί η ψήφος. Εκείνο που θα χαθεί είναι η άποψη μας που δεν θα εκφραστεί. Θα χαθούν οι ανησυχίες μας, που δεν θα ακουστούν. Θα χαθεί η συνείδηση μας, που δεν είχαμε το θάρρος να εξωτερικεύσουμε.

Έχουμε όλοι ευθύνη να τις αντιμετωπίσουμε με σύνεση και σοβαρότητα. Να αποκτήσουμε και πάλι την κρίση, τη βούληση και τη συνείδηση.

Ψηφίστε σωστά, να πάει η πατρίδα μας μπροστά.

Σόλων Γρηγορίου 
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Πρόεδρος
της Κυπριακής Δημοκρατίας

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: