Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αύξηση των τοκετών στο Μαιευτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου


Η αύξηση των τοκετών στο Μαιευτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου είναι ενδεικτική αφού από την 1/01/2013 μέχρι και της 5/2/2013 έγιναν 60 τοκετοί,


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο(το 2012) έγιναν 45 τοκετοί.

Η Δρ. Άντρη Ευριπίδου υπεύθυνη της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου αναφερόμενη στα στατιστικά στοιχεία της Γυναικολογικής Κλινικής κατά το έτος 2012 ανέφερε  πως το τμήμα της δέχτηκε το έτος 2012, 11.424 επισκέψεις από τα εξωτερικά ιατρεία και έγιναν 1.240 εισαγωγές στην Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πάφου.

Επίσης σύμφωνα με την κ Ευριπίδου στην Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πάφου διενεργήθηκαν 476 τοκετοί και 521 τακτικά και έκτακτα χειρουργεία.

Η κ Ευριπίδου ανέφερε επίσης πως οι γιατροί της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου μεταβαίνουν στο νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς εκ περιτροπής κάθε Τετάρτη και εκεί έχουν εξετάσει κατά το έτος 2012, 810 ασθενείς.
Στην Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου η κ. Ευριπίδου έχει διενεργήσει 1.150 υπερήχους πρώτου και δεύτερου τριμήνου, ενώ πάρα πολλοί από αυτούς διεκπεραιώνονται κατά τις απογευματινές ώρες χωρίς υπερωριακή αμοιβή από τους ιατρούς γυναικολόγους.

Επίσης οι εφημερίες των τριών ιατρών ανέρχονται σε δέκα κάθε μήνα ανά γιατρό.
Η υπεύθυνη της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου εκτιμά πως άμεσο πρόβλημα προς επίλυση της Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου είναι η επέκταση του τμήματος νεογέννητων καθώς και η επέκταση των κλινών από 14 σε 18.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: