Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Συνελήφθησαν και πάλι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης

Τον τερματισμό της διαδικασίας σε σχέση με το πρώτο ένταλμα σύλληψης του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη και του υιού του Μιχάλη αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.



Η υπεράσπιση, επικαλούμενη τη νομολογία, ζήτησε συνέχιση της διαδικασίας, θεωρώντας την έκδοση νέου εντάλματος ως μια προσπάθεια ματαίωσης στης συνταγματικής προστασίας των εκζητουμένων.

Ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε πως, από τη στιγμή που δεν ισχύει το αρχικό ένταλμα, δεν παρέχεται εξουσία στο Δικαστήριο να συνεχίσει τη διαδικασία. Ανέφερε ακόμα ότι η υπεράσπιση θα μπορεί να εγείρει τις θέσεις της εφόσον αρχίσει νέα διαδικασία με βάση το νέο ένταλμα σύλληψης.

Πατέρας και υιός συνελήφθησαν εκ νέου λίγη ώρα αργότερα, με βάση το νέο διάταγμα που εξέδωσαν οι ελληνικές Αρχές και το οποίο προβλέπει περιοριστικούς όρους.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης οδηγήθηκε σε άλλο Δικαστήριο καθότι ο δικαστής ζήτησε εξαίρεση από την υπόθεση του επειδή ήταν συμμαθητές.

Η ακρόαση για τον Ντίνο Μιχαηλίδη ορίστηκε στις 30 Ιουλίου στις 10:00π.μ και στις 31 Ιουλίου για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο κατηγορούνται για νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκε μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου του 1997 και 20 Ιουλίου του 2001, στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για τα TOR-M1.

Χθες κατά την ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η Εισαγγελία ζήτησε αναβολή, γιατί μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για έκδοση κυπρίων πολιτών σε υποθέσεις που αφορούν ευρωπαϊκά εντάλματα, οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν νέο διάταγμα εναντίον των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Αναβολή ζήτησε και ο δικηγόρος υπεράσπισης, ο οποίος επανέλαβε ότι οι πελάτες του δεν συναινούν στην έκδοση τους στην Ελλάδα και ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να δικαστούν στην Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: