Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Στους -4 απόψε η θερμοκρασία στα ορεινά της Κύπρου


Ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερµότερη αέρια µάζα αναµένεται από αύριο. 

Το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγµένη. 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους µείον 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. 
Αύριο ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 
Το Σάββατο, αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και παροδική χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα επίπεδα της Παρασκευής. 
Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα o καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.