Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην Κύπρο


Χαλαρή βαροβαθµίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται από το βράδυ της ∆ευτέρας.

Σήµερα θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήµατα µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 
Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά αργότερα, στα προσήνεµα παράλια, µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός. 
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατµόσφαιρα θα εµφανιστεί σκόνη, ενώ αναµένονται τοπικές ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, αλλά στα δυτικά παράλια και τα ορεινά θα σηµειώσει άνοδο.
 Την Τρίτη, περίοδοι µε συννεφιά θα εναλλάσσονται µε κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσουν χιόνια, ενώ η σκόνη σταδιακά θα υποχωρήσει. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, αλλά στα ορεινά και τα δυτικά παράλια πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσουν χιόνια, ενώ τη νύκτα χιόνια δυνατό να πέσουν και σε άλλες ορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 56 εκατοστά.