Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ο καιρός στην Κύπρο

Σήµερα Κυριακή (17/2) ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένης βροχής αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές.
Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 0 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και το απόγευµα πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο τη ∆ευτέρα, άνοδο την Τρίτη και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη, τα οποία είναι πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.