Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για εντοπισμό μισού κιλού κάνναβης


Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου. Για την ίδια υπόθεση, είχε συλληφθεί 36χρονος.


Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες αφίχθηκε σε Ταχυδρομείο στην επαρχία Λεμεσού, από χώρα του εξωτερικού, ένα πακέτο, το οποίο δεν αναζητήθηκε από οποιονδήποτε παραλήπτη. Την περασμένη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων, στην παρουσία μελών της ΥΚΑΝ, έλεγξε το πακέτο και διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε κάνναβη, βάρους μισού κιλού.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 36χρονου, ο οποίος συνελήφθη με Δικαστικό ένταλμα από μέλη της Αστυνομίας, γύρω στις 4.00 χθες της ίδιας μέρας, ενώ την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, αυτός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Λίγο πριν τις 12.00 χθες το μεσημέρι, μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν στη σύλληψη 35χρονου, βάση Δικαστικού εντάλματος, ενώ γύρω στις 2.10 μετά το μεσημέρι, συνελήφθη με Δικαστικό ένταλμα, ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 25 χρόνων.

Ο 36χρονος αφέθηκε στη συνέχεια χθες ελεύθερος, ενώ οι 35χρονος και 25χρονος τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Εναντίον των τριών υπόπτων διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.