Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Έβγαλαν μαχαίρια μαθητές σε λύκειο της Λευκωσίας


Καυγάς μεταξύ μαθητών, στον οποίο τραβήχτηκαν και μαχαίρια, φαίνεται να ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή και λύκειο της Λευκωσίας. Μάλιστα επενέβησαν και άλλοι μαθητές για να χωρίσουν τους διαπληκτιζόμενους, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει ο οποιοσδήποτε τραυματισμός.
 
Σε δηλώσεις του στο OMEGA και την εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ επιβεβαίωσε το συμβάν, λέγοντας πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα παραβατικής συμπεριφοράς, από τα διάφορα που παρουσιάζονται κατά διαστήματα.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο για το περιστατικό αυτό, έγινε η κατάλληλη διαχείριση από τη διεύθυνση του σχολείου, αλλά και ενημέρωση τόσο του Υπουργείου Παιδείας, όσο και της Αστυνομίας.
 
 
«Ανησυχούμε, προβληματιζόμαστε και δεν μπορεί ο ρόλος του εκπαιδευτικού να μετατρέπετε σε ρόλο αστυνομικού», εξήγησε. Πρόσθεσε παράλληλα «στα διαλείμματα, ναι, υπάρχει εφημέρευση και επίβλεψη», τονίζοντας όμως πως σε ένα σχολείο των 600 μαθητών, δεν γίνεται να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί.
 
Εξήγησε παράλληλα πως δεν είναι λίγες οι φορές που εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στη μέση ενός καυγά μαθητών και στο τέλος έγιναν δέκτες απειλών, τόσο προς τους ίδιους, όσο και προς τις οικογένειές τους.
 
«Πρέπει να αξιολογηθούν οι υφιστάμενες δομές, τα προγράμματα και να δούμε τι πρέπει να γίνει. Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν άλλο να σηκώσουν αυτό το βάρος της τεράστιας ευθύνης», κατέληξε.
 
Πηγή: philenews