Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Τέσσερα χρόνια πίσω από τα σίδερα στη Σάρα Σιάμς για το διπλό φονικό του Στροβόλου

Οδηγήθηκαν εκ νέου σήμερα το πρωί στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό, Λοΐζος Τζιωνής, Σάρα Σιάμς, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε τέσσερα χρόνια ποινή φυλάκισης στην 22χρονη Σάρα Σιάμς,  στη μοναδική κατηγορία που παραδέχτηκε, μετά την αλλαγή της απάντησης, και που αφορά στη συνωμοσία για διάπραξης ληστείας.

Για την απόφαση ο δικαστής ανέφερε ότι έλαβαν υπόψη το νεαρό της ηλικίας της, την παραδοχή της καθώς και τη συνεργασία της με την αστυνομία, το λευκό ποινικό μητρώο της και την κακή της ψυχολογίας.

Μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, αναστάλθηκαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς της και αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη διαδικασία, ο νέος δικηγόρος της κατηγορούμενης Θανάσης Κορφιώτης ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η πελάτισσα του θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση και αγόρευσε για μετριασμό της ποινής της.