Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Βροχές και καταιγίδες ξανά στην Κύπρο

Χαµηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Η σκόνη που παρατηρείται στην ατµόσφαιρα αναµένεται µέχρι το απόγευµα να υποχωρήσει.

Σήµερα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και τα βορειοδυτικά και αργότερα πιθανό και σε άλλες περιοχές. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά σύντοµα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο µεµονωµένης καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοδυτικά. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί παγετός.
Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες. Την Τετάρτη ενδέχεται να χιονίσει στα ψηλότερα ορεινά, ενώ την Πέµπτη δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε ορεινές περιοχές µε χαµηλότερο υψόµετρο. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ τη Πέµπτη αναµένεται να σηµειώσει αισθητή πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή άνοδο και θα κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.