Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Νεότερες πληροφορίες για το μαφιόζικο χτύπημα στην Αγ. Νάπα



Άγριο πιστολίδι με 4 τραυματίες αναστάτωσε τα ξημερώματα την Αγία Νάπα. Άγνωστος κουκουλοφόρος, στις δύο τα ξημερώματα, άρχισε να πυροβολεί σε καφετέρια τραυματίζοντας τρεις άντρες και μια γυναίκα.

Στόχος ήταν άλλος άντρας ο οποίος όμως είχε αποχωρήσει από τη καφετέρια δέκα λεπτά νωρίτερα.



Ο δράστης, μάλλον ξένος πληρωμένος εκτελεστής, κρυβόταν σε χώρο δίπλα στη καφετέρια και μετά την επίθεση έφυγε πεζός. Πιθανόν να είχε συνεργό καθώς υπάρχει μαρτυρία για μοτοσικλέτα που αναχώρησε από την περιοχή με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι τέσσερις τραυματίες έχουν σοβαρά τραύματα αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Πρόκειται για άτομα που τραυματίστηκαν ήταν θαμώνες της καφετέριας και δεν είχαν καμία σχέση με τον επιχειρηματία που εικάζεται ότι ήταν ο στόχος της επίθεσης. 




Αστυνομικές πηγές, ανέφεραν στο protothema.gr, ότι η απόπειρα έχει να κάνει με οργανωμένο έγκλημα και συνδέεται με τον πενταπλο και τον τετραπλό φόνο που έγιναν στην Αγία Νάπα το 2014 και το 2016.


Η αστυνομία εντόπισε το αυτόματο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης σε απόσταση 200 μέτρων από τη καφετέρια που έγινε η απόπειρα. Έξω από τη καφετέρια βρέθηκαν 25 κάλυκες, κάτι που δείχνει ότι άδειασε ολόκληρη τη γεμιστήρα του όπλου.



Οι ανακριτές αναζητούν τα κίνητρα για να οδηγηθούν στους ηθικούς αυτουργούς, καθώς ο δράστης όπως όλα δείχνουν ήταν πληρωμένος εκτελεστής, πιθανότατα αλλοδαπός. Από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή εκτιμάται πως ο οπλοφορίας είχε και συνεργό που τον βοήθησε στη διαφυγή του.


https://www.protothema.gr/greece/article/975446/agia-napa-mafioziko-htupima-me-tesseris-traumaties-ta-ximeromata/



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου μαζί και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, δήλωσε ότι «έχει εντοπιστεί στη σκηνή, μεταξύ άλλων τεκμηρίων, ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο έχει παραληφθεί και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Πρόσθεσε ότι «γίνονται όλες οι εξετάσεις, έχουμε στα χέρια μας κλειστά συστήματα παρακολούθησης τα οποία αξιολογούνται ήδη και έχουν συλλεχθεί τα τεκμήρια, ωστόσο είναι ακόμη νωρίς» να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε στους δημοσιογράφους ότι «γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, πρόσωπο το οποίο φορούσε κουκούλα πέρασε πεζό έξω από καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και αφού ανέσυρε πυροβόλο όπλο άρχισε να πυροβολεί εναντίον των θαμώνων».

«Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου τυγχάνουν νοσηλείας ενώ μία γυναίκα η οποία είναι τραυματίας κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στη Λευκωσία και να τύχει περαιτέρω περίθαλψης λόγω του ότι τα τραύματά της κρίνονταν ως σοβαρά», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

Ερωτηθείς για τα ελατήρια της απόπειρας φόνου ο κ. Κωνσταντίνου, είπε ότι «είναι κάτι το οποίο διερευνούμε, αντιλαμβάνεστε είμαστε στα αρχικά στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης και είναι κάτι το οποίο τελεί υπό διερεύνηση».

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον ενδεχομένως ο στόχος να ήταν άτομο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε πως «είναι κάτι το οποίο διερευνούμε και θα φανεί σε μεταγενέστερο στάδιο εάν όντως το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρεστε ήταν ο στόχος της συγκεκριμένης επίθεσης».

Για την παρουσία στη σκηνή του Αρχηγού Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «καταδεικνύει το ότι ως Αστυνομία μας προβληματίζει η συγκεκριμένη απόπειρα φόνου, και είναι κάτι που γνωρίζετε,  ότι ο Αρχηγός, λαμβάνει τέτοιου είδους ζητήματα πολύ σοβαρά».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις τραυματίες δεν βρίσκονταν στο τραπέζι του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν στόχος της απόπειρα φόνου, αλλά σε διπλανό.


https://www.sigmalive.com/news/local/611773/apopeira-fonou-tous-gazose-me-25-sfaires-efyge-ligo-prin-o-epixeirimatias



Η νέα εγκληματική ενέργεια στην Αγία Νάπα, σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές, καθώς από την πρώτη στιγμή δόθηκε η πληροφορία ότι στο στόχαστρο βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή και ο οποίος βρισκόταν στην καφετέρια αλλά πρόλαβε και αναχώρησε 20 περίπου λεπτά προηγουμένως.
Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι εκείνη την ώρα στην καφετέρια βρίσκονταν αρκετοί θαμώνες.

Ο δράστης κρύβεται και παρακολουθεί την καφετέρια. Ακολούθως, φορώντας κουκούλα προσεγγίζει πεζός και ανοίγει πυρ με καλάσνικοφ. Τραυματίζει τέσσερα πρόσωπα τα οποία δεν κάθονταν στο τραπέζι του επιχειρηματία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και δεν είναι γνωστά στις αρχές.
Από την επίθεση τραυματίζονται γυναίκα 26 ετών από την Ελλάδα, δύο άνδρες 38 και άνδρας 32 ετών, οι οποίοι μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η 26χρονη, πιο σοβαρά τραυματισμένη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τα ευρήματα της Αστυνομίας στη σκηνή, ο άγνωστος κουκουλοφόρος έριξε 25 περίπου σφαίρες προς την καφετέρια, που όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times αποτελεί στέκι και γνωστών προσώπων στις αρχές, και ακολούθως τράπηκε σε φυγή πεζός.

Τον τρόπο διαφυγής του δράστη κατέγραψε κλειστό κύκλωμα που βρίσκεται εγκατεστημένο στην περιοχή.
Με τη λήψη της πληροφορίας σήμανε συναγερμός και η οδός Κρυού Νερού μετατράπηκε σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή. Ισχυρές δυνάμεις από Αμμόχωστο και Λευκωσία απέκλεισαν τη σκηνή και ξεκίνησαν εξετάσεις. Την ίδια ώρα εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Αγίας Νάπας και όχι μόνο σε μια προσπάθεια εντοπισμού του δράστη.

Τα μέλη της δύναμης συνεχίζουν να χτενίζουν την περιοχή για εντοπισμό τεκμηρίων. Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων εντοπίζουν κρυμμένο ένα καλάσνικοφ που θεωρείται ότι είναι αυτό με το οποίο διαπράχθηκε η μαφιόζικη απόπειρα φόνου.



https://cyprustimes.com/anachorise-20-lepta-prin-tin-apopeira-o-stochos-thamones-oi-4-traymaties-to-chroniko-tis-aimatiris-epithesis-pics-video/