Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κύπρο σήμερα

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και αργά το απόγευµα, στα προσήνεµα, λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 36 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

 
Για το λόγο αυτό, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά στα δυτικά τοπικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευµατινές ώρες, της Τρίτης και της Τετάρτης, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό.
 
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα, για να παραµείνει αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ µέχρι την Τετάρτη θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί ωστόσο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: