Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Τον έθαψε πίσω από πρατήριο βενζίνης

 

Το πτώμα 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 22 Ιουλίου, εντοπίστηκε θαμμένο πίσω από πρατήριο βενζίνης, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρτέμιδος, στη Λάρνακα.

Σε δηλώσεις του, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «από τις 23 Ιουλίου η Αστυνομία διερευνούσε υπόθεση σχετικά με άτομο ηλικίας 33 ετών που είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο και αναζητείτο. Η Αστυνομία από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης εξασφάλισε μαρτυρία ότι επρόκειτο για απαγωγή με εμπλεκόμενα άτομα ασιατικής καταγωγής", είπε, και πρόσθεσε πως "μέχρι σήμερα είχαν συλληφθεί τρία άτομα ασιατικής καταγωγής τα οποία αφού ανακρίθηκαν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εμπλοκή στην υπόθεση».

Ανέφερε ακόμα ότι «σήμερα γύρω στις 10 το πρωί συνελήφθη από άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας ένα άτομο ηλικίας 26 ετών ασιατικής καταγωγής, που φέρεται να παραδέχθηκε τη δολοφονία του 33χρονου και σήμερα υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο όπου τον έθαψε. Στη σκηνή μετέβησαν ανθρωπολόγοι και ιατροδικαστές, ενώ το πτώμα έχει εντοπιστεί».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι «βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια διερεύνησης της υπόθεσης και στο παρών στάδιο δεν μπορούμε να αναφέρουμε οτιδήποτε περισσότερο. Ο 26χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του και εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγής και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα προκύψει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Όσον αφορά τα κίνητρα της υπόθεσης, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας είπε πως «ο 26χρονος έδωσε τη δική του εκδοχή στην Αστυνομία για το πώς διαπράχθηκε το έγκλημα» ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την ομολογία του 26χρονου, τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας τον μετέφεραν στο σημείο όπου υπέδειξε πως έθαψε τον 33χρονο και απέκλεισαν τη σκηνή. Στο σημείο έσπευσαν επίσης οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και δύο ανθρωπολόγοι αφού το πτώμα ήταν σχεδόν αποστεωμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Andrei Popa από τη Ρουμανία αναχώρησε το απόγευμα της 22ας Ιουλίου από την οικία του μαζί με άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 26 και 25 ετών.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: