Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Άγριο φονικό. Γιος σκότωσε τον πατέρα του στα Λεύκαρα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, οδηγείται ο 25χρονος που παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε και σκότωσε τον 64χρονο πατέρα του, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, σε λυόμενο υποστατικό στα Λεύκαρα.

Ο 64χρονος διέμενε εκεί τα τελευταία χρόνια και μετά από καταγγελία ότι αγνοείτο τις τελευταίες ημέρες, οι Αρχές έφτασαν στο μέρος και εντόπισαν την σορό του σε κατάσταση σήψης. Μετά την ιατροδικαστική εξέταση, όπου διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε πέντε μαχαιριές στην πλάτη, τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας οδηγήθηκαν στον 25χρονο γιο του 64χρονου, ο οποίος και παραδέχθηκε ότι αυτός σκότωσε τον πατέρα του στις 9 Αυγούστου. Ανακρινόμενος ο 25χρονος, ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας, επικαλέστηκε οικογενειακές διαφορές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, φόντο της δολοφονίας φαίνεται να είναι η βία στην οικογένεια και η διαμάχη που είχαν τα παιδιά με τον πατέρα τους, για την γονική μέριμνα της ανήλικης κόρης του θύματος, η οποία βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Γραφείου Ευημερίας.
 
Ο μεγάλος γιος της οικογένειας ήθελε να αναλάβει την γονική μέριμνα της αδελφής του, πράγμα για το οποίο διαφωνούσε ο 64χρονος, ο οποίος ήθελε ο ίδιος να είναι το παιδί υπό την επίβλεψή του.
 
Ωστόσο, τα αδέλφια της διαφωνούσαν υπό τον φόβο να μην έπεφτε θύμα κακοποίησης, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, και ως εκ τούτου μεταξύ 25χρονου και 64χρονου, υπήρχε διαμάχη.
 
Αποτέλεσμα, ο 25χρονος να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πατέρα του και το έγκλημά του να αποκαλυφθεί δεκατέσσερις μέρες μετά.
 
Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις και τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό περιβάλλον του 64χρονου.



«Πάγωσε» η κοινή γνώμη το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου στην είδηση ότι άνδρας 64 ετών εντοπίστηκε νεκρός σε παράγκα στα Λεύκαρα. Πρωταγωνιστής της τραγωδίας φέρεται να είναι ο γιος του 64χρονος ο οποίος ομολόγησε στις Αρχές ότι σκότωσε τον πατέρα του στις 9 Αυγούστου.

Ο 64χρονος Φρέντερικ Γεώργιος Κλίφορντ και η 7μελής οικογένειά του διέμεναν στα Λεύκαρα τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και το 2001 διέμεναν στην Αγγλία ενώ η σύζυγος του άτυχου άνδρα κατάγεται από την Γερμανία.

Πρώτες πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι η οικογένεια απασχόλησε ξανά τις Αρχές με υποθέσεις βίας στην οικογένεια. Τελευταία υπόθεση φαίνεται πως καταχωρήθηκε το 2018 και αφορούσε οικογενειακές διαφορές. Ο 64χρονος τα τελευταία χρόνια διέμενε στην παράγκα όπου και εντοπίστηκε νεκρός. Ο εν λόγω χώρος απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι όπου διαμένει η υπόλοιπη οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές εντόπισαν τον άνδρα νεκρό όταν έλαβαν την πληροφορία ότι ο 64χρονος δεν έδωσε σημεία ζωής τις τελευταίες 10 μέρες.

Προκαταρκτικά ευρήματα από τη νενομισμένη μεταθανάτια εξέταση δεικνύουν ότι ο άνδρας φέρει πέντε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη του.

Ο γιος του 64χρονου ηλικίας 25 ετών που διαμένει στα Πάνω Λεύκαρα, επιβεβαίωσε ότι προμελετημένα σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι στις 9 Αυγούστου, λόγω οικογενειακών διαφορών. Ο 25χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

https://www.sigmalive.com/news/local/656644/fonos-lefkara-oi-protes-plirofories-tis-oikogeneiakis-tragodias


Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης 64χρονου Αγγλοκύπριου στα Λεύκαρα, διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες γύρω στο μεσημέρι καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λευκάρων ότι Αγγλοκύπριος ηλικίας 64 ετών που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, δεν έδωσε σημεία ζωής τις τελευταίες δέκα μέρες.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων Λάρνακας μετέβησαν σε λυόμενο υποστατικό στην ορεινή περιοχή Λευκάρων όπου διέμενε ο άνδρας, τον οποίο εντόπισαν σε προχωρημένη σήψη.

Στα μέλη της Δύναμης ηγέρθησαν υποψίες επειδή υπήρχαν ορισμένα σημάδια στο σώμα του νεκρού με αποτέλεσμα να κληθούν στην περιοχή οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθοδόξου Ορθοδόξου.

Οι τρεις Ιατροδικαστές διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή και ηγέρθησαν υποψίες για εγκληματική ενέργεια, οπότε έκριναν αναγκαίο όπως γίνει άμεσα η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του 64χρονου.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος έφερε πέντε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη του.

Αμέσως άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Ο γιος του 64χρονου ηλικίας 25 ετών που διαμένει στα Πάνω Λεύκαρα, επιβεβαίωσε ότι προμελετημένα σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι στις 9 Αυγούστου, λόγω οικογενειακών διαφορών.

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος διέμενε μόνος του τα τελευταία επτά χρόνια στο λυόμενο της ορεινής περιοχής Λευκάρων, επειδή είχε διαφορές με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Ο 25χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.



https://www.sigmalive.com/news/local/656615/fonos-sta-lefkara-25xronos-paradextike-oti-skotose-ton-patera-tou

Δεν υπάρχουν σχόλια: