Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

"ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΤΡΩΓΛΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΩΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ"

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ.

ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΤΡΩΓΛΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΩΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Την αποφασιστικότητα του Δήμου και του ιδίου προσωπικά, να απαλλάξει την Πάφο από τα κυκλώματα της παρανομίας, της εκμετάλλευσης αλλοδαπών από αδίστακτους ιδιοκτήτες καταστημάτων που παράνομα τα ενοικιάζουν ως χώρους διαμονής, αλλά και από τους παράνομους μετανάστες που συρρέουν στην Πάφο, δηλώνει ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας μετά από επιτόπια σύσκεψη στο κτηριακό συγκρότημα που χθες βράδυ εντοπίστηκαν πάνω από 10 καταστήματα-τρώγλες των 25 τ.μ., τα οποία Κύπριος συμπολίτης μας είχε παράνομα μετατρέψει σε χώρους διαμονής αλλοδαπών, ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο για ύπαρξη κυκλωμάτων λευκού κολάρου, μέσω του οποίου ευυπόληπτοι άνθρωποι και από συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους εξωθούν άτομα να γίνουν αιτητές πολιτικού ασύλου. Μάστιγα, πρόσθεσε, έχουν καταστεί και οι εικονικοί φοιτητές, σημειώνοντας ότι για αυτό φέρουν ευθύνη κολλέγια και πανεπιστήμια στα οποία θα πρέπει να διεξαχθεί έλεγχος.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε επίσης ότι υπάρχει συνεργασία Κυπρίων επιχειρηματιών, τονίζοντας πως δεν είναι τυχαία αυτή η κατακόρυφη αύξηση των αλλοδαπών αιτητών πολιτικού ασύλου και των εικονικών φοιτητών. Κάποιοι είπε συνεργάζονται και κάποιοι κερδοσκοπούν εκμεταλλευόμενοι την φθηνή εργασία.

Αυτά τα κυκλώματα, είπε ο κ Φαίδωνος, πρέπει να σπάσουν, τονίζοντας ότι ο Δήμος Πάφου δεν θα ανεχθεί παράνομους μετανάστες αλλά ούτε και εκμετάλλευση εργασίας. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε πως θα είναι θεματοφύλακας και προστάτης ώστε να μην αναπτυχθεί καμία ρατσιστική διάθεση σημειώνοντας ότι οι νόμιμοι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι να εργαστούν στην Πάφο.

Ο κ Φαίδωνος τόνισε ότι όλα αυτά θα τερματισθούν με καθημερινές επισκέψεις τόσο από το Δήμο όσο και από τα υπόλοιπα αρμόδια τμήματα, προκειμένου να εντοπίζονται οι παρανομίες που συντελούνται στα υποστατικά . Δεν θα γίνει ανεκτό, πρόσθεσε, κάποιοι κάτω από τη μύτη των αρχών να εκμεταλλεύονται τους ξένους και να κερδοσκοπούν κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ μαύρα και αφορολόγητα, ενώ την ίδια ώρα σε αυτούς τους χώρους να βρίσκουν καταφύγιο είτε αιτητές πολιτικού ασύλου, είτε εικονικοί φοιτητές, είτε παράνομοι μετανάστες. Με βάση την σχετική νομοθεσία, η Τοπική Αρχή σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα επιτρέψει να συνεχισθεί άλλο αυτή η κατάσταση, υπέδειξε ο κ. Φαίδωνος, τονίζοντας ότι θα λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα , όπως έγινε και σήμερα, με την αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού που είχαν συνδεθεί παράνομα στα υποστατικά αυτά. Επιπλέον, σημείωσε, έχει ενημερωθεί η υπηρεσία εσωτερικών προσόδων για να ελέγξει τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ακινήτων.
Το πρωί, ο κ. Φαίδωνος συγκάλεσε ευρεία επιτόπια σύσκεψη στο κτηριακό συγκρότημα στο οποίο χθες βράδυ, παρουσία της αστυνομίας και υπηρεσιακών του Δήμου, εντόπισε πάνω από 10 καταστήματα-τρώγλες των 25 τ.μ., τα οποία Κύπριος συμπολίτης μας είχε παράνομα μετατρέψει σε χώρους διαμονής αλλοδαπών, στοιβάζοντας στο καθένα από αυτά 3-4 άτομα υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Για τη «διαμονή» των αλλοδαπών, βάσει εικονικών συμβολαίων, ο εν λόγω συμπολίτης μας εισέπραττε 300 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε χώρο διαμονής, ακόμη και στα πατάρια, ενώ χρέωνε και 50 ευρώ επιπλέον για τις παράνομες συνδέσεις ρεύματος και νερού.

Στην πρωϊνή επιτόπια σύσκεψη συμμετείχαν 7 αρμόδιες Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων η αστυνομία, η πυροσβεστική το Τμήμα Φόρων, η Υγειονομική Υπηρεσία, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και άλλες. Καταγράφηκαν 12 μεγάλες παρανομίες και δόθηκαν οδηγίες για την άμεση αποκατάστασή τους.


Δήμος Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: