Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ανάστατοι οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης στην Κύπρο

 

φώτο αρχείο
Ανάστατοι οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης στην Κύπρο  με αφορμή την εισήγηση του υπουργού Υγείας όπως τα εστιατόρια, καφέ και τα μπαρ κλείνουν το αργότερο στις μία μετά τα μεσάνυχτα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε  τηλεδιάσκεψη μεταξύ υπουργού Υγείας  και μελών  της επιδημιολογικής ομάδας. Ωστόσο, τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπουργός Υγείας και επιδημιολόγοι συζήτησαν τα μέτρα που πρότεινε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Την ερχόμενη Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να παρουσιάσει ένα προσχέδιο ενώπιον του Υπουργικού, ώστε να λάβει την τελική έγκριση.

Σ’ ότι αφορά στα εστιατόρια και τα μπαρ, προτείνεται να κλείνουν το αργότερο στη μία μετά τα μεσάνυκτα, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα κέντρα αναψυχής.

Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ μέσα από ρεπορτάζ που έκανε διαφάνηκε ότι, αυτό το μέτρο που θα έχει ισχύ μέχρι αρχές Ιανουαρίου 2021 θα είναι καταστροφικό για τον κύκλο εργασιών στους χώρους εστίασης. Ιδιοκτήτες που συνομιλήσαμε αναφέρουν ότι, οδεύουν προς την καταστροφή αφού ήδη λόγω τη πανδημίας έχει μειωθεί σημαντικά η εργασία τους. Με το μέτρο αυτό, δηλαδή να κλείνουν στις μία τα μεσάνυχτα,   πολλά κέντρα θα βάλουν λουκέτο και θα οδηγηθεί το προσωπικό τους στην ανεργία.  

Βροντοφωνάζουν ότι, τοποθετήσαμε στις επιχειρήσεις μας αντισηπτικά, το προσωπικό φορεί μάσκες,  αφαιρέσαμε τραπεζάκια, ο κόσμος δεν χορεύει, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα γιατί δεν θέλουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά  το αρμόδιο υπουργείο εισηγείται να κλείνουμε νωρίτερα.  Ο κορωνοϊός  κυκλοφορεί μετά τις 01.00, διερωτούνται;  

Διευκρινίζουν ότι, στην Ελλάδα που έγινε κάτι ανάλογο, φαίνεται να μην έχει αποδώσει αφού τα πάρτι διοργανώνονται τώρα σε ανοιχτούς χώρους και επαύλεις.

Ιδιοκτήτες κέντρων, καλούν την κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις και να μην κλείνει τα κέντρα αναψυχής στις μία μετά τα μεσάνυχτα, κάτι που όπως υποστηρίζουν, θα τους καταστρέψει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: