Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εν ψυχρώ δολοφονία

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Ardian Nikulaj στο Shengjin ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από μαφιόζικη επίθεση εντός της καφετέριας που διατηρούσε από έναν άνδρα ο οποίος τον εκτέλεσε εν ψυχρώ όντας ντυμένος ντελιβεράς.


Σύμφωνα με το  himara.gr o επικεφαλής της κρατικής αστυνομίας, Muhamet Rrumbullaku, έδωσε λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου.

Ο δολοφόνος είναι Πορτογάλος πολίτης, ενώ το κίνητρο του περιστατικού φέρεται να είναι «βεντέτα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση έχει να κάνει με δομημένη εγκληματική ομάδα με αλλοδαπούς υπηκόους που εισήλθαν στην Αλβανία για να διαπράξουν φόνο.

Οι άνδρες της αστυνομίας που ερεύνησαν τον τόπο του εγκλήματος βρήκαν και κατέσχεσαν:

• Φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμ. χλστ.

• Βλήμα μοντέλου 54, διαμ. 7,62 διαμ. χλστ.

• Μία επιστολή 

• Κινητό τηλέφωνο «iPhone»

Από τις διαδικαστικές ενέργειες που έγιναν για το συμβάν, προέκυψαν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που ανήκουν στους δράστες της δολοφονίας. Αναφορικά με τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη του εγκλήματος από τους δράστες, έχει τεκμηριωθεί η χρήση τους από τους ύποπτους για χρονικό διάστημα που αφορούσε την εκτέλεση της δολοφονίας. Οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας αναζητούν τέσσερις Βρετανούς και έναν Πορτογάλο οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.

Το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε την Αλβανία

Ο επιχειρηματίας Άρντιαν Νικουλάι και πατέρας τεσσάρων παιδιών έχασε τη ζωή του πριν από έξι ημέρες, στο καφέ-μπαρ που διέθετε, όταν ένας άνδρας ντυμένος «ντελιβεράς» και φορώντας μάσκα, τον πλησίασε ξαφνικά, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε επτά φορές.

Όλο  το περιστατικό εξελίχθηκε σε 13 δευτερόλεπτα, ενώ συνεργάτης του θύματος που βρισκόταν στο σημείο, έτρεξε πανικόβλητος για να γλιτώσει από τα πυρά, ενώ μετά την εκτέλεση, ο δράστης καβάλησε μια μηχανή και εξαφανίστηκε προς άγνωστη τοποθεσία. Ο Νικουλάι, με πλήγματα στο κεφάλι και στο σώμα, σκοτώθηκε ακαιριαία.

Κυκλοφορούσε πάντα με σωματοφύλακες - Κάτι φοβόταν το τελευταίο διάστημα

Ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότσα, ο οποίος είχε σχέσεις με το θύμα, μίλησε για τη δολοφονία του, τονίζοντας πως ο Νικουλάι μετακινούνταν πάντοτε με σωματοφύλακες. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως είχε συναντηθεί μαζί του πριν από δύο εβδομάδες και του είχε ομολογήσει πως θα υποστήριζε τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

«Αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά. Ήταν σημαντικός παράγοντας στην περιφέρεια Λέζα. Δεν μπορείς να τον πλησιάσεις εύκολα, έχει επιχειρήσεις ακόμα και στα Τίρανα. Είχα παρατηρήσει τελευταία πως ήταν πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς εμπλεκόταν στην έρευνα για μια διαμάχη διάρκειας άνω των 20 ετών. Πάντα τον συνόδευαν σωματοφύλακες» είπε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: