Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

«Επικίνδυνη η κυκλοφορία ενοικιαζόμενων τρίτροχων ηλεκτρικών σκούτερ στην τουριστική περιοχή Κ. Πάφου»

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται από τη κυκλοφορία ενοικιαζόμενων τρίτροχων ηλεκτρικών σκούτερ, κυρίως στην τουριστική περιοχή Κάτω Πάφο. Ο Σύνδεσμός μας δέχτηκε πολλά παράπονα τόσο από επιχειρηματίες της τουριστικής περιοχής Κάτω Πάφου, όσο και από τουρίστες.

Τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά σκουταράκια αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, διακινούνται σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους στην παραλιακή Ποσειδώνος, στο λιμανάκι και αλλού.

Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι να κινούνται μαζί με τον κόσμο, ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες οι οποίοι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό.  Ορισμένες φορές, μάλιστα έχουν γίνει και ατυχήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Τα σκουτεράκια αυτά τα ενοικιάζουν ακόμη και ανήλικοι οι οποίοι από τη μια αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και κάνουν σούζες από την άλλη τους έχουμε δει να κινούνται στις δύο πλαϊνές ρόδες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι… που θα πρέπει να κινούνται τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά σκουτεράκια;  Αυτοί που τα οδηγούν θα πρέπει να φέρουν κράνος; Τι ταχύτητες πρέπει να αναπτύσσουν; Ανήλικοι μπορούν να τα οδηγούν;  

Όλα αυτά μας προβληματίζουν σαν σύνδεσμο κέντρων αναψυχής – ΣΙΚΑΠ -  και ζητούμε από τους αρμοδίους να παρέμβουν και να βρουν λύση στο θέμα αυτό, πριν θρηνήσουμε θύματα.  

 




 

Άγγελος Ονησιφόρου

ΣΙΚΑΠ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι στην Λεωφόρο Ποσειδώνος Καθημερινά και δεν περνά μέρα που να μην υπάρχει πρόβλημα με τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά σκούτερ από τουρίστες και ντόπιους ειδικά τα τριτροχα τώρα τελευταία κυκλοφορούν και τα διπλά τύπου (οικογενειακα) που χρειάζονται διπλάσιο χώρο για να κυκλοφορούν Οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους άμεσα υπάρχουν ήδη αρκετά προβλήματα στην πόλη που δυσκολεύουν την κυκλοφορία και την διακίνηση των πεζών απλα οταν δεν υπάρχουν
υποδομές δεν δίνεις άδειες για τα συγκεκριμένα σκούτερ