Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Άλλη μια δράση συγκίνησης και αγάπης από το Ίδρυμα ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑ. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Ιδρύματος ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑ μαζί με την ομάδα της πραγματοποίησαν άλλη μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση στον Οίκο Ευγηρίας ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΦΙΟΣ. Επισκέφτηκαν το αναρρωτήριο και με το  ωραίο τους πρόγραμμα συγκίνησαν τους ενοίκους. Πρόσφεραν κεραστικά Χόρεψαν, τραγούδησαν και συνομίλησαν μαζί τους.  Όπως μας ανάφερε η Μαρία Κορυτσά

"Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δώσουμε λίγες στιγμές χαράς και διασκέδασης σ' αυτούς τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας εσώκλειστοι λόγω ανάγκης. Είχαν ετοιμαστεί μέρες τώρα και μας περίμεναν  έτοιμοι πρωί πρωί με ανυπομονησία. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και να τους έχει καλά."

 

Μας περίμεναν με τόση λαχτάρα.

Ετοιμάστηκαν μέρες τώρα.

Ξύπνησαν χαράματα και αδημονούσαν…

Έβαλαν τα «καλά τους», χτένισαν τα λιγοστά μαλλιά τους και περιποιήθηκαν μετά από πόσο καιρό, ποιος να ξέρει, τον εαυτό τους για να μας υποδεχτούν. Ωσάν να είχαν γιορτή, Πάσχα. Ανάσταση!

 

«Γιαγιά είσαι πολύ όμορφη μ΄ αυτή την κόκκινη μπλούζα, σου πάει πολύ» κι αμέσως το πρόσωπο της έφεξε!

«Είναι ωραίο το κεραστικό που τρως;» Χαμογελά, κλείνει τα μάτια από ευχαρίστηση και απολαμβάνει ακόμη περισσότερο τη στιγμή.. Στιγμές χαράς, γιορτής! κάποιου μεγάλου γεγονότος γι΄ αυτούς, να ακούσουν μουσική όπως τότε, να χορέψουν όπως τότε, να γελάσουν όπως τότε, να νιώσουν σημαντικοί, ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ… Θέλουν να γλεντήσουν όπως τότε, ΤΟΤΕ. Αχ αυτές οι όμορφες..καλές..νοσταλγικές εποχές..τότε..

Σ΄ αυτές τις εποχές που ήταν ακόμη νέοι, νέοι σαν εμάς, αυτόβουλοι, δυνατοί, μάγκες, νοικοκυρέοι και νοικοκυρέΐσσες σπιρτόζες, χορευτίνες.. ΤΟΤΕ.. άνθρωποι γοητευτικοί, νέοι… σ α ν   ε μ α ς ….

 Μην στεναχωριέσαι γιαγιούλα μου, έτσι είναι η ζωή, ένας κύκλος που κλείνει, εδώ που είσαι θα ΄ρθω.. κι εδώ που είμαι ήσουνα..

Και γίνονται έφηβοι με ξεσπάσματα, θυμό, ιδιοτροπίες, ισχυρογνωμοσύνη. Και γίνονται παιδία με επιμονές, εμμονές, ανήσυχα, επιφυλακτικά. Και γίνονται μωρά με ευαισθησίες, φοβίες, ντροπαλότητα, ενθουσιασμό με τα ασήμαντα.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: