Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Συνεχίζει για δεύτερο internship στη NASA η Κύπρια Ελένη Χαρίτωνος


 Πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις συνεχίζει να συλλέγει η 22χρονη Κύπρια Ελένη Χαρίτωνος, η οποία έγινε πρόσφατα δεκτή για δεύτερη πρακτική εξάσκηση (internship) από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία-NASA, αυτή τη φορά στο Johnson Space Center, στο Χιούστον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του νέου της internship στη NASA, η νεαρή Κύπρια θα εξετάσει δεδομένα σχετικά με τα διαστημικά κατάλοιπα, τα οποία καταγράφονται από τις κάμερες του Γραφείου Περιβάλλοντος Μετεωριτών της NASA (Meteoroid Environment Office, MEO).
Οπως αναφέρεται, "η συμμετοχή της Ελένης Χαρίτωνος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας αποτελεί τεράστια επιτυχία, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η αίτησή της ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες αιτήσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αποδοχής για internship στη NASA ανέρχεται μόνο στο 5%".
Πριν λίγες μέρες η νεαρή φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, ολοκλήρωσε το πρώτο της internship στο Glenn Research Center της NASA στο Οχάιο, όπου είχε την ευκαιρία να συμβάλει στην ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την υποβοήθηση επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη και στον Άρη, εστιάζοντας στην ιατρική παρακολούθηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αστροναυτών.
Η Ελένη Χαρίτωνος, η οποία κατέχει Κυπριακή και Αμερικανική υπηκοότητα, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευσή της ως Αναλογική Αστροναύτης στον Ερευνητικό Διαστημικό Σταθμό LunAres της Πολωνίας και στο Κέντρο Διαστημικής Εξερεύνησης, HI-SEAS στη Χαβάη. Είναι η πρώτη Κύπρια που αποφοίτησε από το πρόγραμμα «Βασικές αρχές της Αστροναυτικής» του Διεθνούς Ινστιτούτου Αστροναυτικών Επιστημών στη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο σχεδιάστηκε και παραδόθηκε από πρώην εκπαιδευτές αστροναυτών της NASA και επιστήμονες της ομάδας PoSSUM.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: