Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έσπρωξαν επιβάτη στη θάλασσα και σκοτώθηκε. ΒΙΝΤΕΟ

 

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με τον καταπέλτη κάτω.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο στο λινκ που ακολουθεί....

https://twitter.com/i/status/1699162262148133050


Το πλοίο Blue Horizon εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο και το άγριο και σοκαριστικό αυτό περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ.

Σε βίντεο που ανέβηκαν στα social media φαίνεται το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon να πετάει τον άτυχο άνδρα από τον καταπέλτη και αυτός να καταλήγει στη θάλασσα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο. Το βίντεο είναι ανατριχιαστικό αλλά πλήρως αποκαλυπτικό του τι συνέβη.

Δύο μέλη του πληρώματος διαπληκτίζονται με τον άνδρα που έχει προλάβει και έχει ανέβει κανονικά στον καταπέλτη και τον σπρώχνουν κάτω από αυτόν. Τον σπρώχνουν και δεύτερη φορά και ο άνθρωπος κατέληξε στη θάλασσα. Την ώρα εκείνη το πλοίο πραγματοποιούσε απόπλου έχοντας βάλει μπροστά τις μηχανές αναχωρώντας από το λιμάνι του Πειραιά.

 

Σε δεύτερο βίντεο επιβατών από διπλανό πλοίο φαίνεται η στιγμή που ο 36χρονος έχει βρεθεί στην ταραγμένη από τις προπέλες θάλασσα. Ο άτυχος άνδρας δεν φαίνεται πλέον και είναι άγνωστο προς το παρόν αν πνίγηκε, εάν χτύπησε στο κεφάλι από τη δίνη στον προβλήτα ή τις προπέλες.

Κάποιος από το κατάστρωμα ακούγεται να λέει: «Ρε, θα πνιγεί!»

Προανάκριση από το Λιμενικό διεξάγεται για το τραγικό περιστατικό, ενώ, με εντολή εισαγγελέα, συνελήφθησαν τα δύο μέλη του πληρώματος που ήταν στον καταπέλτη, ο καπετάνιος του πλοίου και ο αξιωματικός καταστρώματος.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ μέλος του πληρώματος φαίνεται να έχει ρίξει τον 36χρονο στη θάλασσα, η ενημέρωση από τους ανθρώπους του Blue Horizon στους επιβάτες ήταν η εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Το «Blue Horizon» είχε λάβει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που το πλήρωμα επιχείρησε να αποσιωπήσει το τραγικό περιστατικό και να αποκρύψει τις ευθύνες του πληρώματος που έσπρωξε στον υγρό θάνατο τον 36χρονο.


https://www.iefimerida.gr/ellada/pliroma-blue-horizon-petaxe-36hrono-katapelti-ton-skotosan



Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ekriti.gr, επικρατεί οργή, θλίψη και αγανάκτηση για τον θάνατο του 36χρονου άνδρα την στιγμή που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.  Το συναίσθημα της οργής και αγανάκτησης επικρατεί και στον τόπο καταγωγής του 36χρονου Αντώνη Καρυωτη, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του.

Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με το Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος πληρώματος.  Πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές του ίδιου μέσου, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.


Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon μετά τον φρικιαστικό θάνατο που βρήκε ένας 36χρονος όταν τον απώθησαν και τον έριξαν στο νερό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα του απόπλου.

Εκτός από τον πλοίαρχο έχουν συλληφθεί ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon.

Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων των δικαστικών αρχών το μεσημέρι, σήμερα, για να απολογηθούν.


https://www.protothema.gr/greece/article/1409384/kriti-o-36hronos-pou-skotothike-sto-blue-horizon-zouse-se-ergatikes-katoikies-sto-lasithi-melos-10melous-oikogeneias/

Δεν υπάρχουν σχόλια: