Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΣΙΚΑ και ΠΑΣΥΞΕ ενώνουν δυνάμεις

Μετά από την πρώτη συνάντηση μεταξύ των Προέδρων ΟΣΙΚΑ και ΠΑΣΥΞΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουριστική Βιομηχανία και η ανάγκη χάραξης μιας κοινής πορείας με σκοπό την επίλυση αυτών των προβλημάτων, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ηγεσία της ΟΣΙΚΑ και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ για συζήτηση του μεγάλου προβλήματος του εργατικού δυναμικού.

Η ΟΣΙΚΑ – συναντήθηκε σήμερα στη Λευκωσία με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη. Θέματα συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία, με κυριότερο αυτό της έλλειψης προσωπικού.

Από τις απόψεις που ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές, φαίνεται ότι, σε εργασιακά θέματα, θα πορευτούν από κοινού με σκοπό την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρότατου προβλήματος.

Συζητήθηκε το θέμα αδειοδοτήσεων από τρίτες χώρες, οι χρονοβόρες διαδικασίες, η διάρκεια του χρόνου παραμονής τους  και τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την χειμερινή περίοδο .

Αναφορικά με το προσωπικό από Τρίτες χώρες – βίζες – ΠΑΣΥΞΕ και ΟΣΙΚΑ ζητούν την απλοποίηση των διαδικασιών και δικαιολογητικών για έγκριση υπαλλήλων, μιας και τώρα χρειάζονται ακόμη και τρεις μήνες για να λάβει έγκριση μια επιχείρηση, ούτως ώστε, να φέρει προσωπικό από τρίτες χώρες, συν βέβαια, την εξεύρεση κατάλληλου υπαλληλικού προσωπικού αλλά και το σφράγισμα των συμβολαίων.

Συμφωνούν πως οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται κατά Επαρχία και όχι τα δικαιολογητικά να μεταφέρονται στο Τμήμα Εργασίας στη Λευκωσία, όπου συσσωρεύεται μεγάλος όγκος αιτήσεων.

Η δυο σύνδεσμοι αποφάσισαν να έχουν συχνές επαφές αφού η τουριστική βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη του τόπου με το ΑΕΠ της να ξεπερνά το 20% της χώρας.

Η  ΟΣΙΚΑ έχει προγραμματίσει συναντήσεις με το Υπουργό Εργασίας, τον υφυπουργό τουρισμού, την αρχή ανάπτυξης εργατικού δυναμικού και άλλους οργανισμούς






Δεν υπάρχουν σχόλια: