Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Απόπειρα φόνου στην Πάφο

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, με θύμα άντρα ηλικίας 31 ετών, η οποία διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε χωρίο της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 5.30 το πρωί, ο 31χρονος ο οποίος επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο, είχε σταθμεύσει το όχημά του, έξω από την οικία του, που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Πάφου.

Κατά τον ίδιο χρόνο, έξω από την οικία του 31χρονου, σταμάτησε αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας ηλικίας 34 ετών, ο οποίος με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε τον 31χρονο δύο φορές.

Οικείοι του θύματος, μετά τους πυροβολισμούς, κατάφεραν και ακινητοποίησαν τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη αργότερα βάσει δικαστικού εντάλματος.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς, ως σοβαρή.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.


https://www.police.gov.cy/police/police.nsf/All/249976EACCE0C3B9C2258A340026E9CE?OpenDocument


φωτο αρχειοΥπόθεση απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, καθώς και εκρηκτικών υλών, με φερόμενο ως δράστη 34χρονο κάτοικο χωριού της επαρχίας Πάφου και θύμα 31χρονο κάτοικο επίσης χωριού της επαρχίας Πάφου διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.
Η κατάσταση της υγείας του θύματος κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς, ως σοβαρή.
Οπως δήλωσε ο κ. Νικολάου, γύρω στις 05:30 σήμερα Κυριακή, το θύμα είχε αφιχθεί στην κατοικία του, επιστρέφοντας από νυχτερινό κέντρο και στάθμευσε το αυτοκίνητο του στην αυλή της κατοικίας του.
Τότε, συνέχισε, παρουσιάστηκε εκεί ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος «είτε τον ακολουθούσε, είτε τον ανέμενε στη σκηνή και με τη χρήση κυνηγετικού όπλου τον πυροβόλησε τραυματίζοντας τον».
Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως στο μέρος προσέτρεξαν οι οικείοι του θύματος, οι οποίοι ξύπνησαν από τους πυροβολισμούς και ακολούθως, κατάφεραν και ακινητοποίησαν τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος συνελήφθη αργότερα βάσει δικαστικού εντάλματος, αφού τον παρέδωσαν στην Αστυνομία.
Ακολούθως, όπως είπε, το θύμα μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο ΓΝ Πάφου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εισήχθη στο χειρουργείο.
Η σκηνή βρίσκεται αποκλεισμένη υπό αστυνομική φρούρηση, ενώ αναμένεται η άφιξη μελών της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών για διενέργεια εξετάσεων και παραλαβή τεκμηρίων. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και τέθηκε υπό οκταήμερη προσωποκράτηση.
Η κατάσταση της υγείας του θύματος κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς, ως σοβαρή.
Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Νικολάου ανέφερε πως σύμφωνα με την υπάρχουσα μαρτυρία θύμα και φερόμενος δράστης δεν διατηρούσαν τις οποιεσδήποτε φιλικές σχέσεις και το αίτιο του επεισοδίου φαίνεται σε κάποιες διαφορές που προέκυψαν μεταξύ τους.
Όπως ανέφερε οι δύο τους «είχαν συναντηθεί στον ίδιο χώρο όμως δεν είχαν οποιαδήποτε φιλική επαφή μεταξύ τους», προσθέτοντας πως «το αίτιο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που κατέχει η Αστυνομία είναι πολύ μηδαμινό και οφείλεται ότι αγριοκοίταξε ο ένας τον άλλον».
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Νικολάου σημείωσε πως το πρόβλημα ξεκίνησε πριν δύο μήνες περίπου όταν είχαν συναντηθεί και πάλι τυχαία σε νυχτερινό κέντρο και διαπληκτίστηκαν για τον ίδιο λόγο. Το επεισόδιο είχε συνέχεια χθες σε άλλο νυχτερινό κέντρο, συμπλήρωσε.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: