Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρώτο NYX Hotel Limassol, στην Κύπρο

Δημοσιογραφική διάσκεψη διοργάνωσε η Fattal Hotels Group – Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean με την ευκαιρία του ανοίγματος του νέου ξενοδοχείου του ομίλου στη Λεμεσό, με το εμπορικό σήμα NYX.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων "Εσπερίδες", του NYX Hotel Limassol by Leonardo Hotels, που βρίσκεται στη διεύθυνση – Oδός Ανεξαρτησίας και Χριστοδούλου Χατζηπαύλου, Λεμεσός

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, o CEO της Εταιρείας, Κύριος Roni Aloni παρουσίασε την επενδυτική δράση και επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Fattal στην Κύπρο και Ελλάδα, καθώς και τις υφιστάμενες και μελλοντικές επενδυτικές του κινήσεις.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε με όλους σας τα εγκαίνια του NYX Hotel Limassol, στην Κύπρο, του πρώτου μας ξενοδοχείου με το σήμα NYX και του δεύτερου ξενοδοχείου στην πόλη της Λεμεσού.

Αυτό το καταπληκτικό ακίνητο έχει δεκατρείς ορόφους και 189 δωμάτια, βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία μέσα στην πόλη, ακριβώς απέναντι από τον παραλιακό δρόμο, σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τη μαρίνα Λεμεσού και το Παλιό Λιμάνι και σε έναν από τους πιο γνωστούς και γνωστούς εμπορικούς δρόμους με καταστήματα μόδας και ψυχαγωγίας.

Το ξενοδοχείο προσφέρει δωμάτια με θέα στην πόλη και τη θάλασσα, το Business Lounge «Clash» και τέσσερα καταστήματα τροφίμων και ποτών. Το Mediterranean Bistro «Onar», το Lounge Bar «Chaos», το ασιατικό εστιατόριο στον τελευταίο όροφο «Mizu Mazu» και το μπαρ στον τελευταίο όροφο «Ethers».

Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει γυμναστήριο, χώρους εργασίας και τέσσερις αίθουσες συνεδριάσεων. Παρουσιάζουμε επίσης μια πρόσφατα σχεδιασμένη επωνυμία υπηρεσιών σπα, που ονομάζεται «Phe» από την Aegeo Spas και μια πισίνα στον τελευταίο όροφο με εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο, τη μαρίνα Λεμεσού και την πόλη.

Με την εξαγορά του ξενοδοχείου 5*, GrandResort by Leonardo Hotels, το τμήμα Mediterranean προσφέρει πλέον μια ποικιλία στο ξενοδοχειακό μας χαρτοφυλάκιο, ένα ξενοδοχείο πόλης με την επωνυμία NYX και ένα πολυτελές οικογενειακό θέρετρο που βρίσκεται στην πιο πολυτελή περιοχή ξενοδοχείων στη Λεμεσό.

Σας ευχαριστώ που υποδεχτήκατε μαζί μου στην οικογένεια Leonardo Hotels, το πρώτο μας ξενοδοχείο στη ΝYX HOTEL στην Κύπρο».

 

 

Roni Aloni 

Managing Director






















 «Σας ευχαριστούμε όλους που παρευρίσκεστε σήμερα μαζί μας, είναι μεγάλη τιμή για μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες:

Στον εκπρόσωπο του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου, Κύριο Σάββα Παφίτη ,

τον Δήμαρχο Λεμεσού, Κύριο Νίκο Νικολαΐδη,

τον Αντιδήμαρχο Λεμεσού Κύριο Νεόφυτο Χαραλαμπίδη

καθώς επίσης και σε όλους τους τουριστικούς φορείς της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της Κύπρου.

 

Το επαγγελματικό μας ταξίδι στην Κύπρο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, όταν ολοκληρώσαμε την αγορά 3 ξενοδοχείων στην Πάφο:

1. Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa

2. Leonardo Cypria Bay

3. Leonardo Laura Beach Hotel & Splash

Τότε αποκτήσαμε 723 δωμάτια τα οποία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανακαινίσαμε πλήρως και προσθέσαμε όχι μόνο περισσότερα δωμάτια, που έφτασαν συνολικά τα 1100 δωμάτια, αλλά και εκτεταμένες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερη και διαφορετική αντίληψη για το καθένα από αυτά. Τα ξενοδοχεία έχουν πλέον την δική τους ταυτότητα κάτω από την επωνυμία Leonardo.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας είναι να εδραιώσει την Leonardo όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά. Αδράξαμε την ευκαιρία και αγοράσαμε ένα ξενοδοχείο στη Ρόδο, στην περιοχή Κολύμπια, όπου μετά από ανακαινίσεις, το 2019 παρουσιάσαμε την αλυσίδα ξενοδοχείων Leonardo στην Ελλάδα με ένα οικογενειακό ξενοδοχείο 5*.

Ακολουθώντας την επιχειρηματική μας ατζέντα για την καθιέρωση των Leonardo σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, ολοκληρώσαμε την εξαγορά της γης όπου βρίσκεται τώρα το NYX Λεμεσού. Ο Πρωταράς ήταν το επόμενο βήμα, όπου αναλάβαμε ένα πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο και το μετατρέψαμε υπό την επωνυμία Leonardo σε 4* ξενοδοχείο  για ενήλικες.

Έχοντας κατά νου να συμπεριλάβουμε την πρωτεύουσα της Κύπρου στα επενδυτικά μας σχέδια, αγοράσαμε το κτίριο που στεγάζονταν τα γραφεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στη Λεωφόρο Μακαρίου, μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στη Λευκωσία για να το μετατρέψουμε σε ξενοδοχείο με την επωνυμία NYX.

Δυστυχώς, σε εκείνη τη φάση έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον Covid-19 με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις μιας πανδημίας που υπεστήκαμε όλοι μας και ιδιαίτερα ο τουριστικός τομέας. Δόξα τω Θεώ, καταφέραμε να το ξεπεράσουμε με πολλές ζημιές, αλλά τουλάχιστον μείναμε ασφαλείς.

Όταν νιώσαμε ότι ξεπεράσαμε αυτή την κρίση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τα επενδυτικά μας σχέδια και αγοράσαμε το ξενοδοχείο μας στη Λάρνακα, το Leonardo Boutique Larnaca στον πεζόδρομο δίπλα στην παραλία Φοινικούδες.

Επόμενο βήμα ήταν στην περιοχή Λατσί στην Πάφο. Αποκτήσαμε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο όπου το έχουμε ημικατεδαφίσει.  Αυτή τη στιγμή δημιουργούμε ένα οικογενειακό θέρετρο 250 δωματίων, μεταξύ των οποίων, σουίτες και οικογενειακά δωμάτια με πισίνα, εγκαταστάσεις και δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά και υδάτινο πάρκο πλήρους μεγέθους. Σε δεύτερη φάση θα ανεγείρουμε ένα δεύτερο ξενοδοχείο – για ενήλικες με Spa.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις για την αγορά του ξενοδοχείου GrandResort στη Λεμεσό. Το ξενοδοχείο θα κλείσει στα τέλη Οκτωβρίου και μετά από μια μεγάλη επένδυση σε ανακαινίσεις και προσθήκες θα ανοίξουμε ξανά την επόμενη σεζόν. Το ξενοδοχείο θα συμπεριληφθεί στην σειρά «Limited edition» της επωνυμίας Leonardo και θα συγκαταλέγεται ως ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία στην Κύπρο.

Πρόσφατη προσθήκη στην οικογένειά μας είναι το υπέροχο NYX Esperia Palace στο κέντρο της Αθήνας.  Αποτελείται από 212 ειδικά σχεδιασμένα δωμάτια και σουίτες με θέα στην Ακρόπολη, ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, την καλύτερη τοποθεσία στην Αθήνα παρέχοντας μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Μέσα στους επόμενους μήνες, επανεκκινούμε τις εργασίες για την ολοκλήρωση του 194 δωματίων NYX Λευκωσίας.

Μαζί με την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους προορισμούς που θα είμαστε παρόντες. Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουμε τη μετατροπή του κτιρίου μας σε 135 ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια με την επωνυμία NYX. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία της πόλης, στην οδό Τσιμισκή 1, δίπλα στα Λαδάδικα.

Μετά την ολοκλήρωση των υφιστάμενων έργων, όπως ανέφερα προηγουμένως, στην Κύπρο θα έχουμε περισσότερα από 2000 δωμάτια και στην Ελλάδα περίπου 1500 δωμάτια. Αυτή τη στιγμή, οι συνολικές επενδύσεις φτάνουν τα 350 εκατομμύρια. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα επενδυτικά μας σχέδια θα συνεχιστούν και στις δύο χώρες, καθώς αξιολογούμε όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Τα NYX είναι μια από τις επωνυμίες των ξενοδοχείων Leonardo.  Είναι μια μοναδική ιδέα για ξενοδοχεία πόλης  που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία μας.  Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη NYXTA. Αντιπροσωπεύει τα νέα lifestyle business ξενοδοχεία της εταιρείας μας. Απευθύνεται σε μια πιο εκλεπτυσμένη πελατεία που αναζητά μια σύγχρονη και funky εμπειρία.

Σήμερα, έχουμε 3 ξενοδοχεία ΝΥΧ στην Ισπανία, 1 στην Ιταλία,  3 στην Γερμανία, 2 στην Ελλάδα, (1 στην Αθήνα και σύντομα 1 στην Θεσσαλονίκη), 2 στην Κύπρο (1 στη Λεμεσό και σύντομα 1 στη Λευκωσία), 3 στο Ισραήλ, 1 στο ΗΒ, 1 στην Πολωνία και 1 στη Τσεχία.

Ολόκληρη η αλυσίδα έχει πέραν των 270 ξενοδοχείων σε περισσότερους από 117 προορισμούς στο Ισραήλ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μητρική εταιρεία FATTAL HOTEL GROUP είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και εκτιμάται περίπου στα 6 δις.

Το NYX Limassol βρίσκεται σίγουρα στην καλύτερη τοποθεσία της πόλης, σε κοντινή απόσταση από τη Μαρίνα, την παλιά πόλη, τον όμορφο παραλιακό δρόμο, την νυχτερινή ζωή, το εμπορικό κέντρο και το νέο καζίνο

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένα τέτοιο ξενοδοχείο φέρνει μια νέα εποχή στην πόλη, στους πολίτες και στους τουρίστες. Στόχος είναι να δημιουργήσει μια νέα ατμόσφαιρα, κουλτούρα, γαστρονομία, μέσα από μοναδικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Το ξενοδοχείο διευθύνεται από τον κ. Χαράλαμπο Παϊτή και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον ίδιο αλλά και όσους μας στήριξαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο - τον Μιχάλη Μουρουζίδη - Project Manager, τον Radu Mitroi – Regional General Manager, τον Γιώργο Τσολάκη τον αρχιτέκτονας μας, την Τατιάνα Βιολάρη της Grey 3 Designs για τις εργασίες Interior Design, την Suzanne Garuda - Interiors για τη βοήθειά τους στο σχεδιασμό και τον Μιχάλη Μιχαήλ από την Michael Metals.

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Λεμεσού και όλη την ομάδα του συμπεριλαμβανομένων όλων των δημόσιων υπηρεσιών που μας βοήθησαν να βρισκόμαστε εδώ σήμερα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πω ότι το ξενοδοχείο έχει υψηλές πληρότητες και ζήτηση, και πραγματικά πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε όλους που ήσασταν εδώ και μας τιμήσατε με την παρουσία σας».

 

Roni Aloni 

Managing Director


Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση και γεύμα. 











1 σχόλιο:

Μιχάλης Δημοσθενους είπε...

Πραγματι είναι πολύ καλό ξενοδοχείο αλλά το προσωπικό του χρειάζεταιι επιμόρφωση στις προσφερόμενες υπηρεσίες των, Ημουν εκεί στις 27/9/23