Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πιστόριους σκότωσε κατά λάθος την φίλη του


Ο νοτιοαφρικανός αθλητής Οσκαρ Πιστόριους, ο πρώτος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο, σκότωσε κατά λάθος σήμερα το πρωί τη φίλη του στην κατοικία του στην Πρετόρια, εκλαμβάνοντάς την για διαρρήκτη, σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης.



Σταρ στη Νότια Αφρική, παγκόσμιος θρύλος του αθλητισμού και υπόδειγμα για τους νεαρούς αθλητές, ο Οσκαρ Πιστόριους θα προσαχθεί σε δικαστήριο της Πρετόριας εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικών πηγών που δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Beeld, η φίλη του Πιστόριους πυροβολήθηκε περί τις 04.00 (τοπική ώρα) τέσσερις φορές στο κεφάλι και το χέρι και εξέπνευσε επί τόπου, στην καλά φυλασσόμενη κατοικία του αθλητή.

Η αστυνομία της Πρετόριας επιβεβαίωσε το συμβάν, αλλά αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη. "Βρήκαμε ένα πιστόλι των 9 μιλιμέτρ στον τόπο του συμβάντος. Ενας άνδρας 26 ετών μεταφέρθηκε στη φυλακή διότι όπως φαίνεται σκότωσε μία γυναίκα", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Οσκαρ Πιστόριους είναι 26 ετών. Πήρε το προσωνύμιο "Blade Runner" από τα τεχνητά μέλη, δύο λάμες από ανθρακονήματα, που αντικαθιστούν τα μέλη του από το γόνατο και κάτω. Τρέχοντας με τα μέλη αυτά εισήλθε το περασμένο καλοκαίρι στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ως ο πρώτος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων που συμμετέχει σε διεθνή διοργάνωση αθλητών χωρίς αναπηρία.

Αν και δεν πλησίασε το βάθρο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, απέσπασε λίγες ημέρες αργότερα χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα στους Παραολυμπιακούς. Τέσσερα χρόνια πριν, είχε κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια (στις κούρσες των 100, 200 και 400 μέτρων) στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Ο Οσκαρ Πιστόριους γεννήθηκε χωρίς περόνες και οι γονείς του αναγκάσθηκαν να αποφασίσουν τον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του από το γόνατο και κάτω σε ηλικία 11 μηνών. Εμαθε να περπατά με τεχνητά μέλη και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από τα παιδικά του χρόνια, αντιμετωπίζοντας αθλητές χωρίς αναπηρία.

Η Τζέινι Μπρουκς, προπονήτριά του σε ηλικία 16 ετών, διηγείται ότι τής πήρε έξι μήνες για να αντιληφθεί ότι ο Οσκαρ Πιστόριους ήταν ακρωτηριασμένος και στα δύο του πόδια. "Οταν άρχισε μαζί μου, ήταν αρχή του χειμώνα. Τα παιδιά φορούσαν πάντοτε μακριές φόρμες... Εκανε πάντα ότι και οι άλλοι στον ίδιο ρυθμό, δεν χρησιμοποιούσε δικαιολογίες για να αποφύγει μία άσκηση, έκανε τα πάντα με ευσυνειδησία... Μία φορά κάναμε μία άσκηση και είδα ότι δεν κατέβαινε όσο χαμηλά και οι άλλοι...μού απάντησε `Κοιτάξτε, είναι το μάξιμουμ που μπορώ να κάνω` και όταν τον ρώτησα τον λόγο μού είπε: `ΟΚ, θα σάς διηγηθώ την ιστορία μου...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: