Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το Κίεβο απαγόρευσε στον Ντεπαρντιέ την είσοδο στην Ουκρανία για 5 χρόνια

Η Ουκρανία απαγόρευσε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ την είσοδο στο έδαφός της για μια πενταετία, μετά τις δηλώσεις του Γάλλου ηθοποιού ότι η χώρα αυτή αποτελεί «τμήμα της Ρωσίας», όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU.

Ο Ντεπαρντιέ, που πήρε τη ρωσική υπηκοότητα πριν από περίπου δύο χρόνια δεν θα μπορεί να επισκεφθεί την Ουκρανία «για πέντε χρόνια κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας» εξήγησε η εκπρόσωπος της SBU Ολένα Γκουιτλιάνσκα.
Η εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, όμως πολλά μέσα ενημέρωσης εκτιμούσαν ότι αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν οι δηλώσεις που έχει κάνει ο ηθοποιός στο πρόσφατο παρελθόν. Τον Αύγουστο του 2014, ενώ μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, ο Ντεπαρντιέ αμφισβήτησε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας λέγοντας: «Αγαπώ τη Ρωσία και την Ουκρανία που αποτελεί μέρος της Ρωσίας».
Ενα μήνα αργότερα υπερασπίστηκε και πάλι τη Μόσχα δηλώνοντας «πολύ υπερήφανος» επειδή η Σερβία αρνήθηκε να εφαρμόσει τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση.
Ωστόσο, τον Μάιο, όταν ρωτήθηκε στις Κάννες για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο ηθοποιός είπε ότι «δεν καταλαβαίνει τίποτα» απ` όσα συμβαίνουν εκεί και πρόσθεσε: «Δεν μ` αρέσει ο πόλεμος, δεν μου αρέσουν οι συρράξεις γιατί πεθαίνουν άνθρωποι».
http://ikypros.com/?p=113965#sthash.SwIvIaX3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: