Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Ανήλικοι Γάλλοι έκλεβαν ναούς στην Κίμωλο


Συνέχισαν και φέτος το καταστροφικό έργο που είχαν ξεκινήσει κατά τις διακοπές τους το καλοκαίρι του 2014, δυο ανήλικοι Γάλλοι οι οποίοι ήταν οι δράστες των βανδαλισμών στις εκκλησίες της Κιμώλου και τη κοντινής ακατοίκητης Πολυαίγου!


Οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος υποψιάστηκαν τους δυο 16χρονους όταν βρήκαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό δυο ναών στα νησιά, από τις οποίες μάλιστα είχαν κλαπεί χρήματα από τα παγκάρια. Οι αστυνομικοί θυμήθηκαν ότι ο ένας από τους δυο ανήλικους παραθέριζε στην Κίμωλο μαζί με άλλους ομοεθνείς του και πέρυσι από τις 7 Ιουλίου ως τις 20 Αυγούστου. Τότε είχαν γίνει εκτεταμένες φθορές σε τρεις εκκλησίες στα δυο νησιά και στον φάρο της Πολυαίγου, από αγνώστους που κατέστρεψαν εικόνες, διέρρηξαν τα παγκάρια και ζωγράφισαν μυστηριώδη σύμβολα. 

Οι αστυνομικοί  ανέκριναν τους δυο ανήλικους ιερόσυλους που ομολόγησαν τις τελευταίες καταστροφές, ενώ ο ένας παραδέχθηκε ότι συμμετείχε και στις περυσινές. Έτσι, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κατηγορούμενοι για διακεκριμένες φθορές και κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους ηλικίας 46 και 48 χρόνων στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων. 

Το πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: