Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη καταζητούμενος στην Ελλάδα. Ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που σχεδίαζε μαζικές δολοφονίες στην Λάρνακα


Συνελήφθη στην Ελλάδα και αναμένεται να εκδοθεί στην Κύπρο, ο φερόμενος ως το δεξί χέρι του εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης, που σχεδίαζε μαζικές δολοφονίες στη Λάρνακα. 


Πρόκειται για άντρα 38 ετών, ο οποίος καταζητείτο από τον περασμένο Ιούνιο για υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων και συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. 
Τα κίνητρα των μαφιόζικων εκτελέσεων που σχεδίαζε, τα οποία απέτρεψε η Αστυνομία, φαίνεται να σχετίζονται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ φατριών στη Λάρνακα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο επικεφαλής της μιας φατρίας ζήτησε το «κεφάλι» της άλλης φατρίας, όπως και δύο υψηλών μελών της. Τον περασμένο Απρίλιο καταστρώθηκε το σχέδιο δολοφονίας τους, αρχικά με Ρουμάνους εκτελεστές, οι οποίοι αργότερα κρίθηκαν ακατάλληλοι και αντικαταστάθηκαν από Ελλαδίτη, γνωστό στη νύχτα ως «δεινός εκτελεστής». Μάλιστα, ο Ελλαδίτης, που υπέγραψε συμβόλαιο θανάτου, αρνήθηκε τα δύο πιστόλια που του πρόσφεραν, λέγοντας πως εκτελεί μόνο με περίστροφο για να μην αφήνει ίχνη...

«Στράβωσε» το σχέδιο
Το σχέδιο, όμως, «στράβωσε», όταν ένας εκ των συμμετεχόντων έκανε πίσω, «ξεφουρνίζοντας» τα πάντα στην Αστυνομία. Η μαρτυρία που έδωσε οδήγησε στη σύλληψη ενός 55χρονου φερόμενου ως μέλους της φατρίας. Πρόκειται για Λεμεσιανό ιδιοκτήτη παράνομου καζίνου στις Πλάτρες. Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την 6ήμερη κράτησή του για τα διερευνώμενα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλων όπλων και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις.
Ο ύποπτος φέρεται ως το πρόσωπο που επιχείρησε να προμηθεύσει τον υποψήφιο Ελλαδίτη εκτελεστή με τα δύο πιστόλια. Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον άλλων τριών προσώπων που αναζητούνται και εικάζεται πως διέφυγαν στα κατεχόμενα. Πρόκειται για τους Άθω Ευθυμίου, 38 ετών, Λάζαρο Φιλίππου, 37 ετών, και Κυριάκο Πραστίτη, 45 ετών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει την Αστυνομία με διάφορες υποθέσεις στο παρελθόν.
Ταυτόχρονα εκδόθηκαν και διατάγματα έρευνας τόσο της οικίας τους όσο και των υποστατικών τους.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/252939/synelifthi-katazitoumenos-sxetika-me-tis-fatries-tis-larnakas#sthash.roIjY6En.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: