Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Βρετανία. Κλείνει λογαριασμούς Κυπρίων και Ελλαδιτών η τράπεζα Barclays


Η Βρετανική τράπεζα Barclays, επιβεβαίωσε ότι θα εφαρμόσει τις νέες απαιτήσεις για τους κατόχους λογαριασμών που ζουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Η νέα απαίτηση της τράπεζας για τους πελάτες της σε άλλες χώρες της Ευρώπης, υποδεικνύει ότι θα πρέπει να διατηρούν  ένα ελάχιστο υπόλοιπο καταθέσεων ύψους  €100.000, διαφορετικά οι λογαριασμοί τους θα κλείσουν.


 Εκπρόσωπος της τράπεζας που μίλησε στην εφημερίδα Cyprus Mail, υπέδειξε  ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της εσωτερικής στρατηγικής για τη διαχείριση των κινδύνων που προέκυψαν το 2013, μετά ουσιαστικά την απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε, η απόφαση δεν λήφθηκε ελαφριά τη καρδία, ενώ διαβεβαίωσε ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επανεξετάζει εναλλακτικές ρυθμίσεις με τους πελάτες του, βοηθώντας τους στη νέα αυτή μεταβατική περίοδο,  δίνοντας ακόμη και παράταση για εξεύρεση περαιτέρω κεφαλαίων σε ορισμένους, προκειμένου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ιδιαίτερα για όσους ζουν σε Ελλάδα και Κύπρο, θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν στο άνοιγμα ενός νέου λογαριασμού στη Βρετανία, εάν δεν διατηρούν μόνιμη κατοικία στη χώρα, καθώς οι βρετανικές τράπεζες είναι γνωστές για την άρνηση τους να φιλοξενήσουν νέους πελάτες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας.

Για τους κατόχους ελληνικών και κυπριακών λογαριασμών, τα πράγματα είναι δύσκολα δεδομένου του σκηνικού αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού η πρόσφατη πιθανότητα ενός ελληνικού bail-in, σε συνδυασμό με τους ελέγχους κεφαλαίου και τους περιορισμούς στην ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ, προκάλεσαν φόβους στην αγορά.
livenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: