Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Βρέθηκαν τελικά η 39χρονη και τα δύο ανιψάκια της. Είχαν χαθεί στο ΤρόοδοςΚαλά στην υγεία τους είναι η 39χρονη καθώς και τα δυο ανιψάκια της 6 και 10 χρόνων που χάθηκαν γύρω  στις 17:20 χθες το απόγευμα στην περιοχή του Ολύμπου και εντοπίστηκαν δυο ώρες περίπου μετά από μέλη της Αστυνομίας και του χιονοδρομικού συνδέσμου.

 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και στις έρευνες έλαβαν μέρος, πέραν των μελών των αστυνομικών σταθμών Τροόδους και Πλατρών, και άλλοι αστυνομικοί, μέλη του χιονοδρομικού συνδέσμου, έφεδροι καταδρομείς αλλά και πολίτες.
 
Γύρω στα 60 με 70 άτομα συμμετείχαν στις έρευνες, είπε ο κ.Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι σε ετοιμότητα βρισκόταν η ΕΜΑΚ, η ΜΜΑΔ, η Πολιτική Άμυνα καθώς και ελικόπτερο, ωστόσο δεν χρειάστηκε τελικά να κινητοποιηθούν αφού οι έρευνες απέδωσαν καρπούς και οι τρεις αγνοούμενοι εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 19:00 σε χαράδρα, γύρω στα 3,5 χιλιόμετρα μακριά από το εστιατόριο όπου θεάθηκαν για τελευταία φορά.
 
Στην 39χρονη και στα δυο παιδιά δόθηκαν ζεστά ροφήματα και κουβέρτες ενώ όπως ανέφεραν ήταν καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε η μεταφορά τους σε νοσοκομείο.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας  ευχαρίστησε τα μέλη της Αστυνομίας και όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον έγκαιρο εντοπισμό των τριών που είχαν χαθεί, υποδεικνύοντας τους κινδύνους που ελλόχευαν για τους ίδιους, όσο περνούσε η ώρα μέσα στα χιόνια.
 
Την όλη επιχείρηση συντόνιζαν οι δυο Βοηθοί Αρχηγοί Υποστήριξης και Επιχειρήσεων, με συνεχή ενημέρωση του Αρχηγού Αστυνομίας.κυπε