Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Αναστασιάδης: Ο Άιντα συνεργάστηκε με Τούρκους και Βρετανούς

Ευτυχώς που βρέθηκε και ο Νίκος Κοτζιάς στην Γενεύη.

«…Είναι σημαντικό να καταγραφεί ότι στην ενημέρωση του κ. Αναστασιάδη στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, την Πέμπτη το βράδυ, τονίστηκε από τον Κύπριο Πρόεδρο ότι η ευθύνη ανήκει όλη στους Τούρκους, στους Βρετανούς και τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντα.

Ο τελευταίος (Έσπεν ΄Αιντα) συνεργάστηκε με τους κ. Τσαβούσογλου και Μπορίς Τζόνσον στην εξεύρεση φόρμουλας παραμονής των στρατευμάτων και συνέχισης των εγγυήσεων», γράφτηκε στα ειδησιογραφικά στις 14 Ιανουαρίου 2017.
Ευτυχώς που βρέθηκε και ο Νίκος Κοτζιάς στην Γενεύη, ο ΄Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών και τους ήλθε κατακέφαλα η στάση του. ΄Ισως να μην ανέμεναν την σταθερή του θέση να συνεχίζεται στη Γενεύη και όμως στάθηκε στο ύψος του και έσωσε τον Ελληνισμό έστω και για λίγο. Δεν θα το χωνέψουν οι ‘συνωμότες’ αυτό είναι αναμενόμενο  γι΄αυτό και ξεσπάθωσαν εναντίον του τα διάφορα ‘τσογλάκια΄  αντί να βλέπουν τις ξένες συνομωσίες εις βάρος της πατρίδας μας, πράγμα που αποκάλυψε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Με 20+ αξιωματούχους το Φόρειν Όφις στη Γενεύη!

Το Φόρειν Όφις βρέθηκε στη Γενεύη 1 (2017) σύσσωμο με 20 και πλέον αξιωματούχους του, όπως τόσο περήφανα αλλά βεβιασμένα (!) «αποκάλυψε» μέσα από το τουίττερ του, μέσα στην ασυγκράτητη χαρά του, ο Συντηρητικός βουλευτής για το Σάουγκειτ βορείου Λονδίνου Ντέβιντ Μπάρροους, μετά από συνάντηση που είχε με άλλους συναδέλφους του με τον υφυπουργό Ευρώπης σερ Ντάνγκαν. Όμως πληροφορίες από Κύπρο μας είπαν  ότι το Φόρειν Όφις (Βρετανικό Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας) στην κυριολεξία είχε… αδειάσει, εφόσον οι αξιωματούχοι του που μεταφέρθηκαν στην Γενεύη έφθασαν τους 50!!!
Οι  «δύο ηγέτες» προφανώς  αμφότεροι μαζί δεν θα είχαν όσους το κηδεμονικό Φόρειν Όφις που σίγουρα έχει όχι ένα αλλά πολλούς, πολλούς, χάρτες που πήραν μαζί τους οι 20 και πλέον αξιωματούχοι του, τους οποίους ξεκίνησαν να σχεδιάζουν προηγούμενοι συνάδελφοί τους από το 1975 για το τι μπορεί να δεχθεί και τι όχι η τουρκική κατοχική δύναμη και που δεν διαφέρουν από τις σημερινές εμμονές των Τούρκων…

Μπόρις Τζόνσον, ο «δικηγόρος» του Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Φόρειν Όφις (με τους 20 συν αξιωματούχους στη Γενεύη 1 (2017), Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Μπόρις Τζόνσον ως «δικηγόρος» του Ερντογάν δικαιολογεί τις μαζικές διώξεις στην Τουρκία. Στο πρόσωπο του Τζόνσον, όπως έγραψε η  «Ελευθερία» στις 12.1.2017, ο Ερντογάν βρήκε τον καλύτερο συνήγορο στην Ευρώπη για τις μαζικές διώξεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών με την… υποψία ότι είναι οπαδοί ενός εξόριστου Τούρκου ιερωμένου.
Ο Μπόρις απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για τις κατηγορίες εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωριστεί ότι η τουρκική κυβέρνηση ήταν το θύμα μίας βίαιης απόπειρας πραξικοπήματος! «Ήταν εντελώς λάθος, νομίζω, από πολλές κυβερνήσεις στην ΕΕ να καταδικάσουν άμεσα την Τουρκία για την αντίδρασή της, αντί να δουν ότι πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία.
Η Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας για τη συλλογική μας ασφάλεια και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τους απωθούμε σε μία γωνιά», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της εγγυήτριας Βρετανίας και συνάμα βέβαια Πρόεδρος του «Αγγλο-Τουρκικού Συνδέσμου» στο Λονδίνο με επίτιμους τον Τούρκο Πρέσβη στο Λονδίνο και τον ομόλογό του Βρετανό στην Άγκυρα…
Εμείς ήδη το γράψαμε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο … καταλληλότερος για Γενεύη!

Φ.Α. 
Description: Description: Description: Description: http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/280x210/55111115555.jpg
MΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ, Υπουργός Εξωτερικών Βρετανίας
«Καλωσορίζω την πραγματική πρόοδο που έγινε προς την εξεύρεση μίας λύσης στο Κυπριακό».
*Μίλησε και ο πλασιέ του τουρκικού πλυντηρίου…
(Σημερινή, 14.1.2017)

Στην ‘ασυγκράτητη’ χαρά του λέγω, γιατί δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι  ακόμα  τόσο περήφανος σήμερα ο κ. Μπάρροους μετά την δήλωση/αποκάλυψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την συνεργασία (ελαφρυντική λέξη ) γιατί ο πρέπων χαρακτηρισμός είναι συνομωσία,  Τζόνσον, Τσαβούσογλου και Άιντα στην εξεύρεση φόρμουλας παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων και συνέχισης των εγγυήσεων.
Ας πάψουν, λοιπόν, επιτέλους οι διάφοροι εξ Αθηνών κυρίως,  να μας επαναλαμβάνουν τα για δεκαετίες παραμύθια και σήμερα ακόμα … περί Νούλαντ και Αμερικανών. Βρέ ποίοι Αμερικανοί και κουρουφέξαλα, το Κυπριακό ήταν και παραμένει σιδεροκέφαλα στα χέρια των «αποικιοκρατών» Βρετανών και κανενός άλλου αφελή Αμερικανού. Εξού και Κοινοπολιτειακό θέμα. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κουνήσουν το μικρό τους δακτυλάκι δίχως την έγκριση και καθοδήγηση του Φόρειν ΄Οφις, τελεία και παύλα.  Το έλεγε και το επαναλάμβανε μέχρι το θάνατό του  ο μ. Σπύρος Κυπριανού…
[Φανούλα Αργυρού στο Ράδιο Πρώτο, 13. 1.2017 στα 40.45 λεπτά μέχρι 50.15 λεπτά].

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος, Λονδίνο 15.1.2017