Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δείτε τι διέταξε ο δήμαρχος Πάφου



Να ελέγξει όλες τις υποθέσεις που έχουν δοθεί από την Τοπική αρχή σε δικηγόρους για είσπραξη χρημάτων για λογαριασμό του Δήμου, κάλεσε τον εσωτερικό ελεγκτή του Δήμου Πάφου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.


Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, η εντολή δόθηκε μετά τον εντοπισμό σε δειγματοληπτικούς ελέγχους περιπτώσεων κατά τις οποίες οι δικηγόροι που είχαν αναλάβει τέτοιου είδους υποθέσεις δεν επέστρεψαν στο Δήμο τα χρήματα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, όχι μόνο κράτησαν τη νόμιμη αμοιβή τους αλλά κράτησαν ολόκληρο το ποσό που απαιτούσε ο Δήμος για να πληρωθεί από τους δημότες ή ιδιοκτήτες ακινήτων εντός των δημοτικών ορίων Πάφου.

Ανέφερε επίσης πως θα εξεταστούν οι περιπτώσεις μία προς μία και ο Δήμος Πάφου θα πάει πολλά χρόνια πίσω για να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβαινε στο θέμα αυτό.

Υποθέσεις διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στα δημοτικά όρια Πάφου με πολλά εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, είπε ο κ. Φαίδωνος, προσθέτοντας πως υπάρχουν ωστόσο κάποιες περιπτώσεις που δεν έχουν ακόμα κλείσει.

Ενδεικτικά ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στην περίπτωση του δημόσιου κήπου, όπου κάποιοι – όπως είπε- έσπευσαν να υπογράψουν συμβόλαια με τον ενοικιαστή περιπτέρου που θα δημιουργούσαν στο δημόσιο κήπο σε χώρο που δεν ανήκε στο Δήμο και για τον οποίο ο ιδιοκτήτης - η Εκκλησία - είχε ξεκαθαρίσει ότι ζητούσε την επιστροφή του.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που πετάχθηκαν χρήματα στον αέρα - κατά την έκφρασή του - όπως η περίπτωση δημιουργίας δημοτικού θεάτρου σε τουρκοκυπριακό ακίνητο απέναντι από την πρώην οικία Επάρχου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και άλλες παρόμοιες υποθέσεις.


κυπε