Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σημαντική η ροή του νερού στα φράγματα



Νέο ρεκόρ στην εισροή νερού στα κυπριακά φράγματα καταγράφηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τη συνολική ροή να ανέρχεται στα 1.900.000 εκ. κυβικά μέτρα, όπως δήλωσε ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κύπρου Ανδρέας Μανώλη.


Η συνολική πληρότητα σε όλα τα φράγματα ανέρχεται πλέον στο 24,8% με 72.144. 000 κυβικά μέτρα νερού. Οι ποσότητες παραμένουν μειωμένες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι όταν η πληρότητα ανερχόταν στο 37,6% και στα 109.226.000 κυβικά μέτρα, ωστόσο ο κ. Μανώλη ανέφερε ότι η πληρότητα ανεβαίνει διαρκώς σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται ότι σύντομα θα πλησιάσει τα περσινά μεγέθη.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων ανέφερε επίσης ότι μια πληρότητα 40-50% μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ήταν ικανοποιητική ώστε να καλυφθούν χωρίς προβλήματα οι ανάγκες της Κύπρου και για το καλοκαίρι. Στη μεγαλύτερη εισροή νερού στα φράγματα, όπως είπε, θα συμβάλει και το λιώσιμο των χιονιών στα ορεινά.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε, έχουν υπερχειλίσει τα φράγματα του Καλπαναγιώτη, του Πωμού και της Κλήρου, ενώ αναμένεται ότι το φράγμα της Αργάκας θα υπερχειλίσει περί το τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης.



κυπε