Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Κρύο στην Κύπρο και σήμερα



Εξασθενηµένη χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε παροδικά αυξηµένη συννεφιά, η οποία αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές και στα ορεινά κατά διαστήµατα ελαφρά χιονόπτωση.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη το πρωί για να καταστεί µετά το µεσηµέρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Αρχικά, ενδέχεται να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στα δυτικά, αλλά αργότερα µεµονωµένες βροχές δεν αποκλείεται να σηµειωθούν και σε άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη στα νότια και ανατολικά παράλια αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον µείον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ηµιορεινά αλλά και σε ορισµένες πεδινές περιοχές αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων ελαφρών βροχών.

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αργότερα κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά.

Την Παρασκευή, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, ενώ την Πέµπτη και την Παρασκευή αναµένεται σταδιακή µικρή άνοδος.