Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Νεότερη πρόγνωση του καιρού



Η σχετικά χαµηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε λίγες τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται µεµονωµένη καταιγίδα, ενώ στα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά στα ορεινά ή και σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές αναµένεται να πέσουν χιόνια. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα δυτικά ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 7 στα παράλια και στους πλην 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ηµιορεινά και αργότερα ενδεχοµένως και σε κάποιες πεδινές περιοχές του εσωτερικού, θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και τοπικά στα ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο λίγων ελαφρών βροχών.

Την Πέµπτη παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Τετάρτη, ενώ την Πέµπτη και την Παρασκευή θα παραµείνει στα επίπεδα της Τετάρτης.