Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ποίοι πληρώνουν τον λογαριασμό του τσίρκου;

Φανούλα Αργυρού 
Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι «διεργασίες» του φιάσκου στη Γενεύη που διοργάνωσε ο Νορβηγός αστρολόγος Έιντε, χρειάζεται να μας απαντήσουν κάποιοι, ποίοι πληρώνουν τελικά τον τεράστιο λογαριασμό του τσίρκου της Γενεύης 1, 2017! Μιλάμε για λογαριασμούς ξενοδοχείων, εστιατορίων, μεταφορικών μέσων (αεροπορικών εισιτηρίων, ταξί κτλ) και τι το ένα και τι το άλλο, μιλάμε για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Επισημαίνεται και επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία δεν καλέστηκε από τους διοργανωτές και δη τον Νορβηγό Έιντε, κατ’ απαίτηση της ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ Μουσταφά Ακιντζί, που δεν την αναγνωρίζουν, δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ένα σεντ. Και όποιος θέλει ας τα επωμιστεί και ας στείλει τις αποδείξεις στους συνεργάτες του Έιντε, Τζόνσον και Τούρκους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη (που ως Πρόεδρος της ΚΔ δεν καλέστηκε) στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη βράδυ, η ευθύνη ανήκει όλη στους Τούρκους, Βρετανούς και Έσπεν Έιντε. Ο Έιντε συνεργάστηκε με τους κ. Τσαβούσογλου και Μπόρις Τζόνσον στην εξεύρεση φόρμουλας παραμονής των στρατευμάτων και συνέχισης των εγγυήσεων, είπε ο Πρόεδρος. (tribune.gr 14.1.2017, mignatiou.com).

Εδώ να υπενθυμίσω ότι οι πρώτοι που επεξεργάζονταν φόρμουλες για παραμονή στρατευμάτων εσαεί (σε rear areas) ήσαν όντως το Φόρεϊν Όφις σε συνεργασία με τον νυν Υπ. Αρμοστή της Βρετανίας στη Λευκωσία κ. Μάθιου Κιντ. Είχαμε γράψει προνοητικά στη «Σημερινή» στις 7 Δεκεμβρίου 2016 το άρθρο με τίτλο «Μερική ‘μόνιμη’ παραμονή τουρκικών στρατευμάτων», δημοσιοποιώντας αποκαλύψεις από τα αποδεσμευμένα βρετανικά έγγραφα, ότι το 1983 ο. Μάθιου Κιντ, καθώς υπηρετούσε και τότε στη Λευκωσία, μαζί με το Φόρεϊν Όφις επεξεργάζονταν φόρμουλες για μερική παραμονή τουρκικών στρατευμάτων. Πέρασαν 33 σχεδόν χρόνια και τίποτα δεν άλλαξε στη βρετανική πολιτική…

Στις 30.11.2016 ο Μπόρις Τζόνσον, επισκεπτόμενος την Κύπρο, μίλησε για την ανάγκη επίδειξης περισσότερης ευελιξίας όπως και στις 24.11.2016 ο υφυπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνγκαν. Υπέδειξαν στη Γενεύη τι είδους ευελιξία αναμένουν…
Δεν πέσαμε καθόλου έξω. Επιβεβαίωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.


Φ.Α.