Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κατάσχεση αδασμολόγητου καπνού



Το Τμήμα Τελωνείων ανακοίνωσε την κατάσχεση ποσότητας 59 πακέτων των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις  07/1/2017 κατά τον συνήθη έλεγχο διερχομένων οχημάτων στο σημείο ελέγχου του Αγίου Δομετίου στην Επαρχία Λευκωσίας, οι επί καθήκοντι Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ανέκοψαν όχημα, με κυπριακούς αριθμούς εγγραφής, το οποίο οδηγείτο από Ελληνοκύπριο.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκε στο εν λόγω όχημα ποσότητα πενήντα εννέα (59) πακέτων των 50 γραμμαρίων αδασμοαφορολόγητου καπνού μάρκας OLD HOLBORN (58 πακέτα) και MOST VIRGINIA (1 πακέτο).

Ο εν λόγω Ελληνοκύπριος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και η ποσότητα που ανευρέθηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 616.00, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά του καπνού από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, μετά από γραπτό αίτημα του υπόπτου, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 856.00.
Με τη καταβολή του πιο πάνω ποσού, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος ενώ το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης € 400.00. Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού θα καταστραφεί.



κυπε