Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Στο κακουργιοδικείο τρία πρόσωπα για το φόνο Ινδού



Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 3 Μαρτίου στη Λάρνακα, παραπέμφθηκαν σήμερα τα τρία πρόσωπα που κρατούνται ως ύποπτα για την υπόθεση φόνου 23χρονου Ινδού, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου στη Δερύνεια. Πρόκειται για ένα νεαρό από την Ινδία, ηλικίας 21 ετών, και δύο πρόσωπα από το Πακιστάν, ηλικίας 22 και 23 ετών.

 
Ο 21χρονος ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο και όρισε την 3η Μαρτίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Μέχρι την έναρξη της δίκης τα τρία πρόσωπα θα τελούν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.
Ο Ινδός αντιμετωπίζει κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, τραυματισμού, μαχαιροφορίας,  κατοχής επιθετικών οργάνων και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος .
 
Οι δύο Πακιστανοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αδίκημα που διαπράχθηκε μεταξύ 4 – 5 Ιανουαρίου σε Δερύνεια και Λευκωσία.
 
Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 02.30 τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2017, ένας 19χρονος από την Ινδία μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και κατήγγειλε ότι 15 λεπτά προηγουμένως έξω από το διαμέρισμα που διαμένει με άλλους έξι ομοεθνείς του στη Δερύνεια, πέντε άτομα από την Ινδία τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και ρόπαλα και τους χτύπησαν με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ίδιος με τους έξι ομοεθνείς του μετέβησαν σε παραλία στην Αγία Νάπα για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός από αυτούς. Στη παραλία οι επτά συνάντησαν τον 21χρονο ύποπτο μαζί με άλλους τέσσερις Ινδούς φίλους του, ορισμένοι από τους οποίους ήταν γνωστοί στους επτά με τα ονόματα τους, ενώ κάποιους τους γνώριζαν μόνο από το πρόσωπο.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του 19χρονου, όλοι διασκέδασαν στην παραλία, καταναλώνοντας αλκοόλ και στη συνέχεια οι επτά παραπονούμενοι, μαζί με τον 21χρονο ομοεθνή τους και άλλους τέσσερις Ινδούς πήγαν σε σπίτι κοινού τους φίλου στη περιοχή Περνέρα, στον Πρωταρά, όπου συνέχισαν τη διασκέδαση τους.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διασκέδασης ένας από τους παραπονούμενους είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον 21χρονο ύποπτο, πιθανώς λόγω μέθης και λίγο αργότερα έφυγαν όλοι από τη συγκεκριμένη οικία.

Σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, οι επτά παραπονούμενοι πήγαν στο διαμέρισμα τους στη Δερύνεια και κατά τη διαδρομή ένας από τους καταζητούμενους τηλεφώνησε σ’ αυτόν με τον οποίο είχε λεκτική αντιπαράθεση και του είπε ότι θα πάνε στο σπίτι τους να τους κτυπήσουν.

Ταυτόχρονα ο 21χρονος τηλεφώνησε σε κοινό τους φίλο με τον οποίο διασκέδαζαν στη περιοχή Περνέρας και του ανέφερε ότι θα πήγαινε στο σπίτι των ομοεθνών τους για να «παλέψουν».

Γύρω στις 02.15 ο 21χρονος ύποπτος μαζί με άλλους τέσσερις Ινδούς και ένα άλλο πρόσωπο, έφτασαν έξω από το διαμέρισμα των παραπονούμενων με αυτοκίνητο και οι έξι από τους 7 διαμένοντες στο διαμέρισμα κατέβηκαν στο δρόμο όπου και σημειώθηκε συμπλοκή.
 
Συγκεκριμένα, οι δύο από τους Ινδούς επιτέθηκαν με μαχαίρια σε 23χρονο και τον μαχαίρωσαν δύο φορές, ενώ οι άλλοι επιτέθηκαν σε τρία πρόσωπα με μαχαίρια και ρόπαλα και τα τραυμάτισαν.
 
Μετά τη συμπλοκή, οι έξι Ινδοί αποχώρησαν από τη περιοχή, ενώ τέσσερις από τους επτά ομοεθνείς τους μαζί με το θύμα, μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και κατήγγειλαν την υπόθεση.

Ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και παρέλαβε τα θύματα όπου ο 23χρονος διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός αφού έφερε δύο τραύματα εκ των οποίων το ένα στη περιοχή της καρδιάς.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία λίγο μετά τη διάπραξη του φόνου ο 21χρονος ύποπτος τηλεφώνησε σε πρόσωπο από τη Λευκωσία και του ζήτησε βοήθεια για να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, επειδή όπως ανέφερε ένας από τους φίλους του έφερε τραύμα στο κεφάλι μετά από πτώση σε σκάλες.

Κατά την άφιξη τους στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ο ένας από τους Ινδούς έδωσε ψευδώς τα στοιχεία του 21χρονου υπόπτου και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες για το τραύμα στο κεφάλι έφυγε από το Νοσοκομείο.

Το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου ο 21χρονος ύποπτος μαζί με τους δύο Πακιστανούς ανακόπηκαν από μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας στο οδόφραγμα του Περγάμους, έδαφος των Βάσεων, στην προσπάθεια του να περάσει στις κατεχόμενες περιοχές.
 
Οι τρεις συνελήφθηκαν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και σε κατάθεση του ο 21χρονος Ινδός επιβεβαιώνει τις καταθέσεις των παραπονούμενων αναφορικά με τις συνθήκες, τους χώρους που συναντήθηκαν και την παρεξήγηση μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Εν τω μεταξύ άφαντοι παραμένουν τέσσερις Ινδοί οι οποίοι καταζητούνται από την Αστυνομία από τις 4 Ιανουαρίου.




κυπε