Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Νέα βαριά χιονόπτωση στη Σκόπελο. Σε απόγνωση οι αποκλεισμένοι κάτοικοι. ΦΩΤΟ


Η κατάσταση στην Σκόπελο είναι τραγική. Από χθες βράδυ έχει ξεκινήσει και πάλι έντονη χιονοθύελλα. Το πρωί οι κάτοικοι του νησιού ξύπνησαν με τη Σκόπελο να έχει στην κυριολεξία θαφτεί στο χιόνι.
Μιλήσαμε με Σκοπελίτες και μας ανέφεραν πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Σημειώνουν ότι, όπως έχει η κατάσταση θα πρέπει να μας φέρουν τρόφιμα με ελικόπτερο. 





Τα μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τις κύριες οδικές αρτηρίες αλλά καθαρίζουν μόνο το χιόνι. Δεν μπορούν να καθαρίσουν τον πάγο που έχει σχηματιστεί από την πρώτη χιονόπτωση. Η Σκόπελος είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Σχολεία και υπηρεσίες είναι κλειστά. Δεν κουνιέται τίποτε έξω. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Τα πάντα είναι κλειστά, μας λένε οι κάτοικοι της Σκοπέλου. 





Σκοπελίτες γράφουν στο facebook, "Χιονοθύελλα πάμε για νέο ρεκόρ ξεπέρασε και το 1987".
Έχουν φόβο και οι σκεπές μας" ."Σε κίνδυνο οι κτηνοτρόφοι και τα ζώα τους". "Τώρα😯Έχει αρχίσει να γίνεται τρομακτικό!!!Χιονίζει ακατάπαυστα, φυσάει μανιασμένα και έχουμε θαφτεί στο χιόνι κυριολεκτικά". 

"Η χιονοθύελλα συνεχίζεται, ούτε σε 15 μέρες δεν θα βγούμε από το σπίτι, η κατάσταση είναι τραγική, μόλις κόπηκε και το ρεύμα"!!!!




"Βοήθα Παναγιά μου και μη χειρότερα".Η λαχτάρα όλων για λίγο χιόνι μετατράπηκε σε εφιάλτη.Είμαι για τέταρτη μέρα αποκλεισμένος εδώ πάνω στη Ράχη με το χιόνι να έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 1 μέτρο και συνεχίζει να πέφτει πυκνό.Το χωριό έχει θαφτεί προφανώς κι αυτό για δεύτερη φορά αλλά κατά τα άλλα αυτός ήταν ένας απλός χιονιάς κι όχι ιστορικός όπως ο πρώτος επειδή πασπάλισε λίγο την Αθήνα. Ευχή όλων να μην κοπεί νερό και ηλεκτρικό γιατί τότε......Καλημέρα σε όλους "!!!!



Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.