Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Παρέμβαση Μυριάνθους για τις τιμές των καυσίμων

Δυστυχώς ακόμα μια φορά το κράτος παρουσιάζεται αδύνατο να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια για  την χειραγώγηση των λιανικών τιμών   των καυσίμων .

Εδώ και χρόνια οι υπηρεσίες του κράτους αναλώνονται σε ατέρμονες  μελέτες και έρευνες χωρίς μέχρι σήμερα να μπορούν να εξηγήσουν στον απλό πολίτη  ,πώς  οι τιμές των καυσίμων διεθνώς συμβαδίζουν με τις τιμές που επιβαρύνεται ο κύπριος καταναλωτής .
Πώς αυξάνονται αυθημερόν  οι λιανικές τιμές  των καυσίμων όταν αυξάνεται η διεθνής τιμή πετρελαίου και πώς μειώνονται με μεγάλη καθυστέρηση όταν οι διεθνής τιμές μειώνονται .
Το γεγονός ότι σε όλα τα πρατήρια καυσίμων ,όλων των εταιρειών , οι λιανικές τιμές πώλησης διαφέρουν ελάχιστα  μέσα στην κυπριακή αγορά  , αυτό δημιουργεί εύλογα το ερώτημα αν λειτουργεί η αγορά καυσίμων σε περιβάλλον ελεύθερου ανταγωνισμού ή κάποιοι χειραγωγούν τις τιμές .
Θέλουμε λοιπόν να καλέσουμε την κυβέρνηση όπως άμεσα εξετάσουν τρόπους και προχωρήσουν σε μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν την κυπριακή αγορά καυσίμων σε ένα πραγματικά ελεύθερο ανταγωνιστικό περιβάλλον καθώς επίσης και την Επιτροπή προστασίας του Ανταγωνισμού όπως ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό την έρευνα του για την λειτουργία ή όχι καρτέλ στα καύσιμα .

Ηλίας Μυριάνθους
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΣ ΕΔΕΚ

ΠΑΦΟΣ